Haberler

Karabük POMEM 12. Dönem Mezunlarını Verdi

Güncelleme:

Karabük POMEM'de eğitimlerini tamamlayan 452 Polis adayı yemin ederek mesleğe adım atarken, onları mutlu gününde aileleri yalnız bırakmadı.

POMEM'de yapılan mezuniyet törenine Vali İzzettin Küçük, Karabük Milletvekili Osman Kahveci, Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Samit Tokmak, İl Emniyet Müdürü Oktay Keskin, Emniyet Genel Müdürlüğü Koruma Daire Başkanı Yesari Vural, TSO Başkanı Sedat Namal, daire müdürleri ile polis adaylarının aileleri katıldılar.

Tören, POMEM öğrencilerinin 10. yıl marşı eşliğinde koşar adımlarla törenin yapılacağı alana gelerek, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı. Etkinlik POMEM tekwonda grubu POMEM Ankara Seymen ekibi ve Karadeniz ekibi Halk oyunları gösterisi ile devam etti.

Öğrenciler adına bir konuşma yapan POMEM dönem birincisi Selçuk Altun, 8 aylık bir eğitimden sonra Emniyet teşkilatına katılmanın onur ve gururunu yaşadıklarını belirterek "5 Kasım 2012 tarihinde intibak eğitimi ile başlayan süreçte hukuk, mesleki mevzuat, polis savunma tetkikleri ve silah eğitimi gibi derslerle önemli aşamalar kaydederek bugünlere kadar geldik. Almış olduğumuz eğitimler sayesinde disiplin ve hiyerarşi mesleği olan polisliğin etik değerlerine, görev bilincine, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı kalacağımızdan, bununla beraber insan haklarına saygılı davranmayı ilke edineceğimizden şüpheniz olmasın" dedi

Törende konuşan Karabük POMEM Müdürü Orhan Karademir ise, 8 aylık bir eğitimden sonra 452 polis memurunu daha teşkilata katmanın gurur ve mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, "Türkiye Cumhuriyeti'nin varlığını devam ettirmesi, vatandaşların huzur ve güven içinde yaşamasının en önemli güvencelerinden biri Emniyet teşkilatıdır.2013 yılı itibarıyla her rütbeden yaklaşık 250 bin kişilik Emniyet hizmetleri sınıfı kadrosu ile yaklaşık 60 milyon vatandaşımızın huzur ve güvenliğinin sağlanması, Polis teşkilatımızın görev ve sorumluluğu içindedir.Emniyet teşkilatı, Demokratik toplum, güçlü toplum, güçlü devlet modelini oluşturma yolunda, yasalarla kendine verilen görevleri, yüksek bir öngörüyle yerine getirmeye çalışmaktadır" dedi.

Emniyet Genel Müdürlüğü Koruma Daire Başkanı Yesari Vural ise, Karabük POMEM'le birlikte Polis Eğitim Merkezi sayısının 7'e çıktığını ifade ederek, bu okullardan toplam 2 bin 186 öğrencinin mezun olacağını söyledi.

Tören daha sonra ilk ona giren öğrencilere Vali İzzettin Küçük ve protokol tarafından ödüllerinin verilmesiyle devam etti.

Dönem birincisi Selçuk Altun'a ödülünü veren Vali İzzettin Küçük, hediye töreni sonrası ailelerle seslenerek, "Biliyorum bugün hepiniz çocuklarınızla gurur duyuyorsunuz. Bizde sizin kadar gurur duyuyoruz. Onlar bugünden itibaren Türk Milletinin, vatandaşlarının hizmetinde olacaklar. Polis ve Jandarma bizlerin canının, malının, huzurunun, emniyetinin tek emanetçisidir. Polis sağlık gibidir. Polis her zaman her yerde vatanı için canını seve seve vermiştir. Terörle mücadelede bir çok şehit verdik, gazilerimiz oldu. Hepsini rahmetle anıyorum. Polisin olmadığı yerde illegal örgütler var demektir, tehlike var demektir. Polis olmadığı zaman Türk Bayrağı yerine paçavralar açılır. Güven ve istikrar polisin gece gündüz sarf ettiği gayretiyle oluyor" dedi.

Tören ödül töreninin ardından dönem birincisi Selçuk Altun'ın yaş kütüğüne plaket çakmasıyla devam etti.

Mezuniyet töreni, mezun olan polis adayı öğrencilerin Türk Bayrağı ve silah üzerine ellerini koyarak hep bir ağızdan meslek yemini etmesiyle sona erdi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Emniyet Genel Müdürlüğü Oktay Keskin Karabük Güncel Haberler

title