Haberler

Karabük Ormanda Baygın Bulduğu Yavru Karacayı İyileştirdi

Ormanda baygın bulduğu yavru karacayı iyileştirdi KARABÜK'ün Eflani İlçesi'ne bağlı Saçak Köyü'nde oturan Sare Kocatürk, ormanda baygın bulup 2 gün inek sütü ile besleyerek iyileştirdiği yavru karacayı Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü'ne teslim etti.

Ormanda baygın bulduğu yavru karacayı iyileştirdi

KARABÜK'ün Eflani İlçesi'ne bağlı Saçak Köyü'nde oturan Sare Kocatürk, ormanda baygın bulup 2 gün inek sütü ile besleyerek iyileştirdiği yavru karacayı Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü'ne teslim etti. Sağlık durumu iyi olan karaca doğaya bırakıldı.

Sare Kaocatürk, köyün yakınındaki ormanlık alanda mantar toplarken baygın halde yavru karaca buldu. Kocatürk, karacayı evine götürüp 2 gün inek sütü ile besledi. Kocatürk, bugün de İlçe Tarım Müdürlüğü'ne giderek durumu bildirdi. Müdürlük görevlileri Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü'ne haber verdi. Köye gelen ekipler, 3 aylık karacayı Kocatürk'ten teslim aldı. Veteriner hekimin yaptığı kontrolde sağlık durumunun iyi olduğu belirlenen karaca, bulunduğu bölgede doğaya bırakıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Karabük Eflani Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title