Haberler

Karabük Kemikli Rampaları'nda Ulaşıma Kar Engeli

Karabük'ün Eskipazar İlçesi'nde, D-100 Karayolu'nun Kemikli Rampaları Geçişi'nde kar ve buzlanma nedeniyle bir çok araç kaydı.

Karabük'ün Eskipazar İlçesi'nde, D-100 Karayolu'nun Kemikli Rampaları Geçişi'nde kar ve buzlanma nedeniyle bir çok araç kaydı. Kayan araçlar, köylülerin yardımıyla çıkarıldı. Uzun kuyruklar oluşan yolda sürücüler uzun süre bekledi. Dün öğlen şiddetini artıran kar, Karabük ile Bolu'nun Gerede ilçesi arasında yer alan, İstanbul ve Ankara'ya giden sürücülerin de kullandığı D-100 Karayolu Eskipazar Kemikli Rampaları Geçişi'nde ulaşımı aksattı. Kar ve buzlanma nedeniyle yaklaşık 5 saat ulaşıma kapanan Gerede yönü, akşam saat 19.30 sıralarında açıldı. Ancak devam eden kar ve buzlanma nedeniyle gece de bir çok araç kayarak yolda kaldı. Bu yüzden ulaşım zaman zaman durdu. Köylüler, yolda kalan TIR'ları traktörleriyle çekmeye çalıştı. Yolda kalan bazı araçlar da çevredekiler tarafından itilerek çıkarıldı. Uzun araç konvoyu oluşan yolda sürücüler uzun süre bekledi. Eskipazar İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, yolda bekleyenlere yiyecek ve içecek dağıttı.

Köylüler, zincirsiz yola çıkanlara yol kenarlarında zincir satarken, bir sürücünün zincir yerine otomobilinin arka lastiklerine halat bağlaması dikkat çekti. Halatı zincir gibi lastiğe bağlayan sürücü İbrahim Kaymaz, "Zincir yoktu. Kısa yola gittiğim için bir şey uydurduk. Taktık gidiyoruz böyle. Her türlü rahatız. Ben eski şoförlerdenim" dedi. Yolda kalan sürücülerin imdadına traktörüyle yetişen köylülerden İsa Aktaş ise "Yolda kalan araçları 50, 100, 150 liraya çekiyoruz. Fiyatlar aracına göre değişmiyor, insanlık lazım. Sabahtan gece saatlerine kadar 20-25 araç çektim. Yaz ayında mısır, gözleme, çay satıyorum. Kışın da bu işleri yapıyorum" diye konuştu. Karayolları ekiplerinin yaptığı kar temizleme ve tuzlama çalışmaları sonunda sabaha karşı yolda ulaşım rahatladı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title