Haberler

Karabük Kardemir'de Siyah Çelenk Kavgası

Güncelleme:

Karabük Demir Çelik Fabrikaları'ndan, Haziran 2010'da iki sendika arasındaki mücadele yüzünden işten çıkarılan işçilerin, olayın 6. yıl dönümünde fabrika önüne siyah çelenk bırakmak istemesi üzerine kavga çıktı.

Karabük Demir Çelik Fabrikaları'nda (Kardemir), Haziran 2010'da iki sendika arasındaki mücadele sırasında işten çıkarılan 307 işçiden 30'u, işten çıkarmaların 6'ıncı yıl dönümünde fabrika önüne siyah çelenk bırakmak istedi. Buna karşı çıkan sendika temsilcileri ile işçiler yumruk yumruğa kavga etti. Polis, biber gazı ve copla müdahale etti.

POLİS ORADAYDI

Kardemir A.Ş.'de, Türk Metal Sendikası ile Çelik İş Sendikası arasında yaşanan sendikal mücadele sırasında 266'sı Türk Metal Sendikası'na üye toplam 307 işçi işten çıkarıldı. İşçilerden 30'u, işten çıkarılmalarının 6'ıncı yıl dönümünde fabrika önünde toplandı. Fabrikanın eski giriş kapısı önünde işçiler basın açıklaması yaparken polis ekipleri geniş güvenlik önlemi aldı.

HIRSIZ DEDİLER

Basın açıklamasını okuyan Selami Kaya, 18 Haziran'ın Karabük tarihinin kara bir lekesi olduğunu söyledi. Kaya, "Bu lekeyi Karabük'e bulaştıranları unutmayacağız unutturmayacağız. 18 Haziran Karabük'te emeği, alın teriyle mücadele eden haklıların değil, emek hırsızı sermayenin ve yağdanlıkların, yani güçlülerin kazandığı gündür" dedi.

FİLM BİR ANDA KOPTU

İşçiler, açıklamanın ardından fabrika yönetimi ve iki sendika için hazırladıkları, üzerlerinde, 'Kardemir'den atılan emekçiler' yazılı 3 siyah çelenkten birini eski kapıya bırakıp, diğer ikisini fabrikanın mevcut giriş kapısına yakın bir noktaya bırakmak için yürüdü.

Bu sırada fabrika girişinde bulunan Çelik İş Sendikası Baş Temsilciliği bürosunda bulunan sendika temsilcileri, çelenklerin bırakılmasına karşı çıktı. İki grup arasında bu yüzden kavga çıktı. İşçiler ve sendikacılar tekme ve yumruklarla birbirine girdi. Polis, biber gazı ve copla kavgaya müdahale etti. Çelenkler, sendikacılar tarafından parçalanırken, polisler işçileri fabrikadan uzaklaştırdı.



Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Demir Çelik Karabük Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs'ta Taksim Meydanı açık mı? 1 Mayıs kutlamalarına izin verilecek mi? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç öldü mü? Hasan Kılıç neden öldü, kaç yaşındaydı? Hasan Kılıç kimdir? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç nereli, kaç yaşında? MOTORİNE İNDİRİM Mİ GELİYOR? Motorine ne kadar indirim geliyor? GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI! Müge Anlı'da büyük yüzleşme! Kocasını terk edip büyüttüğü üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik neden kavga etti, olay ne? ARTO BİLE AYIRAMADI! Devlet Bahçeli ve Mehmet Şimşek arasında gerginlik! Mehmet Şimşek ilk açıklamasında ne dedi? "Yerel halk" tartışması ne? Cem Yılmaz kaç yaşında? Cem Yılmaz'ın uzun yaşama sırrı ne? Mustafa Kemal Atatürk'ün ÇOCUKLAR için söylediği sözler! Atatürk, çok sevdiği çocuklara ne dedi? Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek? AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta?
500

Yorumlar (34)

ÇÇ:

AKPLİ PİSLİKLER İSTEDİĞİ YERE SİYAH ÇELENK BIRAKIYOR YA İŞLERİNE GELENİ YAPIYOR AKP TÜRK POLİSİNİN İSTEDİĞİ GİBİ KULLANIP HALKI EZDİRİYOR AKP HALK VERGİSİNİ ÖDÜYOR HALKI DÖVDÜRÜYOR SONRA KATİLLER

41
8
yanıtYanıtla
ÇÇ:

KATİL AKP ÜLKEYİ ELE GEÇİRMİŞ GÜÇLÜ GÜÇSÜZÜ EZİYOR AKP EZDİRİYOR AKP ARKASINA SIĞINIP HAKKINI İSTEYEN HALKI POLİSLE BERABER EZİYORLAR KATİL AKP

33
9
yanıtYanıtla
Almanyada Gurbetci:

Almanyaya gelinde iş çıkarma nasılmış bir görün. Şirketler gözünün yaşına bakmadan 10binlerce insanı bir anda kovuyor. Almanyada protesto yok ne yok. Türkiyede olunca hücum. Saldırın hükümete. Cehennemde bütün milletler kendilerine tahsis edilen kazandan dışarı çıkmak için birbirlerine yardım ettiği için her kazanın başında bekleyen zebani onlarıtekrar dibine yollarmış. Sadece Türk kazanında zebani yokmuş çünkü ne zaman birisi kurtulmaya çalışırsa diğerleri onu aşağı çekiyorlarmış.

3
21
yanıtYanıtla
nasreddin:

almanci senin altin kuru. orda issizlik parasi var, gösteri hakki var, grev hakki var. . . .

yanıt18
yanıt1
erol y:

ole de kolay deyil yani anlatin gibi deyil

yanıt0
yanıt0
T.C.:

Ülkeyi AKP ele geçirmedi dingil millet kimin ne mal olduğunu öğrendi birlik oldu. Haa sunu söylüyorum AKP kadar taş düşsün başlnlza.

4
12
yanıtYanıtla
ÇÇ:

MERAK ETMEYİN MASUM SAVUNMASIZ İŞTEN HAKSIZ YERE ÇIKARILAN GARİBAN İNSANLAR BU DİNSİZLERİN HAKKINDAN İMANSIZ TERÖR ÖRGÜTÜ GELİYOR RAHAT OLUN SİZ

6
9
yanıtYanıtla
RAMAZAN YARDIM KOLİSİ SEVKİYATI BAŞLADI:

ÖNCELERİ KARDEŞ DEDİĞİ PARALEL VE ÇÖZÜME KARŞI OLAN KANDAN BESLENİYOR DEYİP SONRASINDA EN BÜYÜK DÜŞMANI BELLEDİĞİ ÖRGÜT MUHABBETİ. BUNLAR DA BERABERDİ SONRA ARPA SIKINTISINDAN KAVGAYA TUTUŞTULAR.

10
4
yanıtYanıtla
arif:

millet şaşırmış her şeyin yıldönümü neyin yıldönümü kardeşim ortalık nasıl karışsın diye ugraş veriyorsunuz

2
12
yanıtYanıtla
ya iste boyle:

senin tuzun kuru herhalde cocuklarin ac degil kira derdin yok ve haksizliga karsi cikma calnanlara canin sag olsun diyenlerdenmisin

yanıt16
yanıt2
Tüm 34 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title