Haberler

Karabük İl Milli Eğitim Müdürü Köse Açıklaması

Karabük Milli Eğitim Müdürü Ali Köse, "Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG), sınavlarında başarı seviyemizi yükselttiğimizi söyleyebiliriz" dedi.

Karabük Milli Eğitim Müdürü Ali Köse, "Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG), sınavlarında başarı seviyemizi yükselttiğimizi söyleyebiliriz" dedi.

Köse, gazetecilere yaptığı açıklamada, TEOG sınavında geçen yıllara göre bu yıl başarı seviyesinin yükseldiğini söyledi.

Sınava giren öğrencilerden 8'inin sınavlarda bütün soruları bilerek tam puan çıkardığını ifade eden Köse, şöyle konuştu:

"TEOG sonuçları bakanlığımız tarafından yayınlandı. Daha ayrıntılı analiz çalışmalarımız devam ediyor. Başarı ve başarısızlığın sebeplerini, ders bazlı, öğrenci bazlı çalışmalar okullarda ve İlçe Milli Eğitim müdürlüklerimizde ve müdürlüğümüzde gerçekleştiriliyor. Yapmış olduğumuz en genel tespitler doğrultunda şunu söyleyebiliriz ki: 'TEOG sınavlarında bir başarı artışı söz konusu.' Bunlardan bir tanesi devlet okulumuz, 7 tanesi de özel okul öğrencilerimiz arasındadır. Dersler bazında bütün soruları doğru cevaplandıran öğrencilerimiz olarak yaptığımız tespitte, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersimiz yine en başarılı derslerimiz arasında. Yabancı dilde 157, İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük dersinden 142, Fen ve Teknoloji dersinden 130, matematik dersimizden 126 ve Türkçe dersimizden de 90 öğrencimiz il genelinde bütün soruları doğru cevaplandırdılar. TEOG sınavlarında başarı seviyemizi yükselttiğimizi söyleyebiliriz. Başarılı bir sınav gerçekleştirdik."

Kaynak: AA / Güncel

Karabük Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title