Haberler

Karabük Güneş Panelli Akıllı Kameriye

Güneş panelli akıllı kameriye KARABÜK Üniversitesi Makine Mühendisliği son sınıf öğrencileri Mehmet Ersoy, Kubilay Ertaş ve Samet Öğrünç, kampüste güneş paneli ve akü monte ettikleri kameriyeyi ışıklandırıp elektronik cihazlarını şarj edebilir hale getirdi.

Güneş panelli akıllı kameriye

KARABÜK Üniversitesi Makine Mühendisliği son sınıf öğrencileri Mehmet Ersoy, Kubilay Ertaş ve Samet Öğrünç, kampüste güneş paneli ve akü monte ettikleri kameriyeyi ışıklandırıp elektronik cihazlarını şarj edebilir hale getirdi.

Makine Mühendisliği Bölümü son sınıf öğrencileri Mehmet Ersoy, Kubilay Ertaş ve Samet Öğrünç, bitirme projesi olarak kampüsteki bir kameriyeyi akıllı kameriyeye dönüştürdü. TÜBİTAK destekli projede 3 arkadaş, kameriyeye güneş paneli monte etti. Güneşten alınan enerjinin elektronik devre vasıtasıyla aküde depolanması ile enerji elde edilerek kameriye lambalarla aydınlatıldı. Kameriyeye monte edilen priz ile öğrenciler cep telefonu, laptop gibi elektronik cihazların şarj sorununu da çözmüş oldu.

Mehmet Ersoy, güneş enerjisinden faydalanmak istedikleri proje için TÜBİTAK'a başvurduklarını, ödenek çıktıktan sonra da 2 hafta içinde çalışmayı tamamladıklarını söyledi. Akıllı kameriyenin üniversitede ilgi gördüğünü belirten Ersoy, şöyle konuştu: "Biz bu çalışma ile alternatif enerji kaynaklarımızı nasıl kullanabileceğimizi göstermiş olduk. Öğrenci arkadaşlarımızın ilgisi oldukça yoğun. Akıllı kameriyelerin bundan sonra daha birçok yerde çoğalacağına inanıyoruz. Akıllı kameriye hem ekonomik anlamda katkı sağlayacak hem de fosil yakıtların kullanılmasını azaltacak. Öğrenciler temiz enerji ile laptoplarını, tabletlerini, cep telefonlarını şarj edebilecekler, iç aydınlatma ile kitap okuyup, ders çalışabilecekler."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Karabük Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title