Haberler

Karabük Cezaevi'nde Mahkumlara Moral Gecesi

Karabük T Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu'nda bulunan tutuklu ve hükümlüler için konser düzenlendi.6 ay önce hizmete açılan ve 764 tutuklu ve hükümlünün bulunduğu Karabük T Tipi Ceza İnfaz Kurumunda ilk sosyal etkinlik yapıldı.

Karabük T Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu'nda bulunan tutuklu ve hükümlüler için konser düzenlendi.

6 ay önce hizmete açılan ve 764 tutuklu ve hükümlünün bulunduğu Karabük T Tipi Ceza İnfaz Kurumunda ilk sosyal etkinlik yapıldı. Düzenlenen etkinlikte yerel müzik grubu Gecedem tarafından konser verildi. Cezaevi çok amaçlı salonunda gerçekleşen etkinlikte hükümlü ve tutuklular, iki saat boyunca şarkılara ritm tutarak ve oynayarak eşlik etti.

Tutuklu ve hükümlerle birlikte cezaevindeki konseri Karabük Vali Yardımcısı Ertuğ Şevket Aksoy, Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, Cumhuriyet Başsavcısı Hakan Arslan, İl Jandarma Komutanı Vekili Erdinç Demiral, Emniyet Müdür Yardımcısı Mehmet Çalık ile cezaevi yetkilileri ile görevliler izledi.

Konser sonrası kısa bir konuşma yapan Karabük Cumhuriyet Başsavcısı Hakan Arslan, 6 ay önce kurulan infaz kurumunda ilk sosyal etkinliği gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, "Eylül ayının ilk haftasında açılan cezaevimizi büyük aşama katetti. Bazı sıkıntılar yaşadık. İnşallah bundan sonra daha güzel etkinlik ve sosyal faaliyetlerle Karabük T Tipi cezaevini izleyeceksiniz" dedi.

Çok güzel ve duygulu bir gece yaşadıklarını söyleyen Vali Yardımcısı Ertuğ Şevket Aksoy, "Şuan cezaevinde bulunuyoruz ve çok pembe cümleler kuramıyoruz. Konseri ve sizleri izlerken, inanın arka koltukta oturan arkadaşlarla ön koltukta oturan bizlerin yer değiştirmemesi için hiçbir sebep yoktu. Hayat sürprizlerle dolu. Hayat bazen acı gerçeklerle dolu. Herkesin başına ister istemez kötü şeyler gelebiliyor, insanlar zor duruma düşebiliyor. Hukuk tarihi hukuk felsefesi her zaman bizim suçlu olarak adlandırdığımız cezalandırdığımız insanların o suçta ne kadar sorumluluğu olduğunun yada sorumluluğunun ne kadarının bizlere ve topluma ait olduğunu hala tartışıyoruz. Zor ünler yaşıyorsunuz. İnsanın en önemli varlığı özgürlüğü. Sizler yasalarımıza göre suç işlediyseniz bunun cezasını çekiyorsunuz. Ama bunun dışında bütün özelliklerinizle bu toplumun bir parçası, bizlerin hala, kardeşi, dostu, amcası, yeğenlerisiniz. Bu çerçevede bu tür faaliyetlerin anlamı bir kez daha ortaya çıkıyor. Olan olmuştur geçen geçmiştir önemli olan bundan sonraki hayata umutla sevgiyle ve güvenle bakılmalıdır. Burada geçirilen her zamanında kıymetli geçirilmesi gerektiğine inanıyorum" dedi.

Konserin sonunda protokol üyeleri, müzik grubunun üyelerine çiçek takdim etti. - KARABÜK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Rafet Vergili Hakan Arslan Şevket Aksoy Karabük Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title