Haberler

Karabük AK Parti'li Şahin Türkiye'yi Dizayn Etmek İsteyen Güçlerin Hesapları Ayyuka Çıktı

Ak Parti'li Şahin Türkiye'yi dizayn etmek isteyen güçlerin hesapları ayyuka çıktıAK Parti Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, Türkiye'yi 100 yıl önce olduğu gibi cetvelle yeniden dizayn etmeyi düşünen bir takım güçlerin hesaplarının ayyuka çıktığını belirterek, Bazı güçler var ki sınır komşularımız da farklı devletçikler oluşturmayı planlamışlar.

Ak Parti'li Şahin Türkiye'yi dizayn etmek isteyen güçlerin hesapları ayyuka çıktı

Ak Parti Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, Türkiye'yi 100 yıl önce olduğu gibi cetvelle yeniden dizayn etmeyi düşünen bir takım güçlerin hesaplarının ayyuka çıktığını belirterek, Bazı güçler var ki sınır komşularımız da farklı devletçikler oluşturmayı planlamışlar. Bunu hayata geçirmek için bir takım adımlar atıyorlar. Bu bizi de etkileyecektir dedi.

AK Parti'li Şahin, memleketi Karabük'te partisinin İl başkanlığınca kentteki basın mensuplarına düzenlediği iftar yemeğine katıldı. Bir kafede düzenlenen iftar yemeği sonrası konuşan Şahin, Ramazan Bayramı'na girilirken Türkiye'de özellikle dış politikada çok hareketli gelişmelerin olduğunu belirterek, İçinde öyle bir dünyada yaşıyoruz ki en büyük müttefik olarak gördüğünüz bir ülke sizin en büyük muhalifiniz haline gelmiş olabilir. Muhalif kelimesini bilinçli olarak kullandım. Başka bir kelime kullanmayı düşünüyordum. Ancak diplomatik nezaket gereği daha yumuşak olsun diye muhalif kelimesini kullanmayı yeğledim. O bakımdan önümüzdeki günler hem Türkiye'de hem de bölgemizde önemli ve ciddi bir takım gelişmelerin, önemli adımların atılacağı günler olacaktır. Çünkü bölgemizi, coğrafyamızı, Suriye'yi, Irak'ı, Türkiye'yi 100 yıl önce olduğu gibi cetvelle yeniden dizayn etmeyi düşünen bir takım güçlerin hesapları artık ayyuka çıktı, görünür oldu. Dolayısıyla Türkiye olarak bütün bu gelişmelerin farkındayız diye konuştu.

Şahin, Türkiye'nin yeni politikalar geliştirmeye karar verdiğini ifade ederek şunları söyledi

Birliğimizi, beraberliğimizi, Türkiye'nin bölünmez bütünlüğünü muhafaza ederek geleceğe yürümek birinci tercihimizdir. İkinci tercihimiz de komşu ülkelerimizle, onların da toprak bütünlüğüne saygılı bir şekilde komşuluk ilişkilerini devam ettirme. Çünkü bazı güçler var ki sınır komşularımız da farklı devletçikler oluşturmayı planlamışlar. Bunu hayata geçirmek için bir takım adımlar atıyorlar. Bu bizi de etkileyecektir. Efendim komşu ülkede başka konfederasyon kurulsa, başka bir yapı oluşsa bundan size ne Denebilir. Ama bize o kadar çok etkileyecek olan bir gelişmedir ki bu. Çünkü Suriye'nin kuzeyinde oluşturulmaya çalışılan bir devletçik bizi çok yakından ilgilendirir. Çünkü bazı terör örgütlerinin amacı da zaten bizde de ona benzer bir yapının oluşmasını sağlamaktır. O bakımdan süper güç olarak kendisini tanıtan bazı ülkeler ellerini gösterdiler. Onların elindeki kağıtta ne yazıyor gördük. O bakımdan ona göre Türkiye artık yeni bir takım politikalar geliştirmeye karar verdi. İnşallah önümüzdeki süreç hem bölgemizde hem de yakın coğrafyamızda işlerin daha da kötüye gittiği değil, işlerin yavaş yavaş düzeldiği günler olacaktır diye düşünüyorum.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Ali Şahin AK Parti Karabük Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title