Haberler

Karabağlar'da Vergi Yapılandırmasında Büyük Kolaylık

Güncelleme:

Karabağlar Belediyesi, vergi yönünden borcu olan vatandaşların "6736 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması" yasasından daha hızlı yararlanmalarını sağlamak amacıyla bilgilendirme masaları kurdu.

Ayrıca 25 Eylül Pazar günü Kavacık Köyü'nde düzenlenecek olan Üzüm Festivali'nde de bilgilendirme masası kurularak vatandaşlara bilgi verilecek.

Mali Hizmetler Müdürlüğü bünyesinde kurulan bilgilendirme masalarında görevli memurlar gelen vatandaşların işlerini kısa sürede çözüyor. T.C. kimlik numaraları ile masalara gelen vatandaşlara kısa sürede detaylı bilgi verilip ne yapması gerektiği konusunda açıklama yapılıyor. Vergi yönünden borcu olan veya ölüm, ruhsatsız yapı gibi nedenlerle emlak vergisi bildiriminde bulunmayanlar ile eksik bildirimde bulunanlar da belediyeye gelerek bu yasadan yararlanabilecek
Başkan Selvitopu vatandaşlarla sohbet etti.

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu herhangi bir yanlış anlamaya fırsat vermemek ve işlemlerin sağlıklı olması adına 31 Ekim 2016 tarihine kadar vatandaşların bilgilendirme masalarına gelerek sorunlarını kısa sürede çözebileceklerini söyledi. Vergi barışından yararlanmaya gelen vatandaşlarla sohbet eden Selvitopu , "Bu yasanın maddi yönden de faydası var. Yasadan yararlanmak isteyen yurttaşlarımız Mali Hizmetler Müdürlüğüne gelip müracaatlarını yapsınlar. Buradaki arkadaşlar kendilerine ne yapması gerektiğini izah edecekler." diye konuştu.

Kavacık'da bilgilendirme masası kurulacak

Öte yandan, bu yasayla ilgili bilgi almak isteyen vatandaşlara kolaylık sağlamak açısından 25 Eylül Pazar günü belediye tarafından düzenlenecek olan Kavacık Festivali'nde de bilgilendirme masası kurularak vatandaşlara bilgi verilecek.

Bu yasa ile vatandaşlara ne gibi kolaylıklar sağlanıyor?

-Emlak Vergisi Bildiriminde bulunmayanlar ile eksik bildirimde bulunanlar için "özel bir kolaylık" sağlanıyor.
-Vergi ihtilaflarının sulh yoluyla sonlandırılmasında % 80'e varan indirim yapılıyor.
-Belediyeye olan tüm borçlara (İdari para cezaları hariç) ikişer aylık vade ile 6-9-12-18 eşit taksitle ödeme imkanı sağlanıyor.

-Gecikme zammı, gecikme faizi, vergi aslına bağlı vergi cezaları ile bu cezalara uygulanan gecikme zamlarının tamamının tahsilinden vazgeçiliyor.

-Gecikme zammı ve faizi yerine, Yİ-ÜFE değişim oranlarına göre düşük oranlı faiz hesaplanıyor.
-Borçlarının tamamını ilk taksit ödeme süresi içinde ödeyenlere Yİ-ÜFE değişim oranlarına göre hesaplanan faizde ayrıca % 50 indirim yapılıyor

Kaynak: Bültenler / Güncel

Muhittin Selvitopu Karabağlar Eylül Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title