Haberler

Karabağlar'da kadınlara tasarruf eğitimi

Seminerlerle, kadınların günlük hayatta evlerinde nasıl enerji tasarrufu yapacakları konusunda bilgiler veriliyor.
Karabağlar Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü tarafından ilçedeki kadınlarına yönelik başlatılan "Enerji Tasarrufu ve Enerji Verimliliği" seminerleri büyük beğeni topladı.

Ev bütçelerine katkıda bulunuyorlar

Elektrik Mühendisleri Odası İzmir Şubesi işbirli ile belediyeye bağlı 8 semt merkezinde verilen seminerlerle, kadınların günlük hayatta evlerinde nasıl enerji tasarrufu yapacakları konusunda bilgiler veriliyor.Odaya bağlı elektrik mühendisleri Hasan Mersin, Bülent Çarşıbaşı ve Fikret Şahin tarafından verilen seminerlere kadınlar yoğun ilgi gösterirken, öğrendikleri bilgilerle de ev bütçelerine katkıda bulunuyorlar.

Tasarruf yöntemlerini anlattı

Özgür Mahallesi Semt Merkezi'nde kadınlara seminer veren Mühendis Hasan Mersin, Enerji tasarrufu ve enerji verimliliği hakkında açıklamalarda bulundu. Mersin, evde uygulanabilecek tasarruf yöntemleri ve günümüzde kullanılan enerji kaynakları hakkında bilgiler vererek, geri dönüşümün ülkemiz için önemine değindi. Binalarda ısınma ve aydınlatmalarda enerji tüketiminin fazla olduğunu belirten Mersin, "Ülkemizde ortalama yalıtımsız binalarda 100 liralık birim maliyetin bunun yaklaşık 82 lirası ısınmaya gidiyor" dedi. Binalarda pencere ve duvarlardan çok fazla ısı kaybının yaşandığını belirten Mersin, binalarda en iyi yalıtımın dış cephe olduğunu, ancak binalar eski ise, bireysel anlamda çözüm üretmek isteniyorsa iç cephe yalıtımının da bir seçenek olduğunu belirtti.

Seminerler devam edecek

Kadınların ilgiyle takip ettiği enerji tasarrufu ve verimliliği semineri, 18 Nisan Salı günü Limontepe Semt Merkezi ve 21 Nisan Cuma günü Aydın Semt Merkezi'nde yapılacak.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Karabağlar Mersin İzmir Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title