Haberler

Karabağlar'da Asansörler Mercek Altında

Karabağlar Belediyesi, Makina Mühendisleri Odası İzmir Şubesi ile asansörlerin yıllık kontrol ve bakımı yönetmeliğini imzaladı.

Karabağlar Belediyesi, Makina Mühendisleri Odası İzmir Şubesi ile asansörlerin yıllık kontrol ve bakımı yönetmeliğini imzaladı.

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu ile Makina Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Melih Yalçın tarafından imzalanan protokol gereği, ilçede bulunan asansörler 2015 yılı sonuna kadar Asansör Bakım ve İşletme Yönetmeliği kapsamında güvenlik ve işletme yönünden muayene edilecek. Başkan Selvitopu ilçede çok sayıda asansörlü bina olduğunu belirterek bunları kullanan insanların can güvenliğinin çok önemli olduğunu ve denetimlerin titizlikle gerçekleştirilmesi gerektiğini söyledi.

İzmir'in 480 bin nüfusla en büyük ilçesi Karabağlar'da binaların asansörleri mercek altına alınacak. Makina Mühendisleri İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Melih Yalçın, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu'nu makamında ziyaret ederek bu konuda protokol imzaladı. Protokol gereği 2015 yılı sonuna kadar ilçedeki bin 800 civarında asansörlü bina denetlenecek. Resmi Gazetede yayımlanan Asansör Bakım ve İşletme Yönetmeliği gereğince asansörün güvenli ve işletme yönünden uygun çalıştığını tespit etmek için belediye sınırları içerisinde bulunan yapılardaki asansörlerin A tipi muayene kuruluşları tarafından muayene edilip, muayene sonuçlarının raporları belediye ve bina sorumlularına verilecek. Yapılan periyodik kontrollerde arızalı ya da tehlikeli eksikleri olan asansörlerin onarılması istenecek.

TİTİZLİKLE DENETLENMELİ

Makina Mühendisleri İzmir Şubesi'yle periyodik olarak yapılması gereken asansör bakımlarının protokolünü imzaladıklarını belirten Başkan Selvitopu, imzalanan protokol gereği 2015 yılına kadar ilçedeki asansörlerin denetleneceğini söyledi. Karabağlar'ın İzmir'in nüfus yoğunluğu en yüksek ilçesi olduğunu, ilçede ortalama bin 800 asansörlü bina olduğunu belirten Selvitopu, "İlçemizde bulanan bu asansörlerin denetimleri 2015 yılının sonuna kadar periyodik olarak yapılacak. İnsanların can güvenliği bizim için çok önemli bu nedenle asansörlerin denetimleri titizlikle gerçekleştirilmeli." dedi. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Muhittin Selvitopu Karabağlar İzmir Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir? Patiswiss CEO'su Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Elif Aslı Yıldız kaç yaşında, nereli? Hıdırellez nedir? Hıdırellez günü ne yapılır? Hıdırellez kutlamak günah mı? Üsküdar - Samandıra Metro Hattı'nda ne oldu? Metrolar çalışıyor mu? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 2024: İstanbul barajlarında son durum nedir? Baraj doluluk oranı seviyesi yüzde kaç? Kocasını terk edip üvey oğluyla kaçtı! Üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? 24 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Hıdırellez ritüelleri nedir 2024? Hıdırellez ne zaman, hangi tarihte kutlanır? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 24 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 24 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! MÜGE ANLI CANLI İZLE! 24 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Şevket Çoruh Arka Sokaklar dizisinden neden ayrıldı? Mesut Komiser Arka Sokaklar'a dönecek mi? AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 24 Nisan! Resmi Gazete bugün (24 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 24 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title