Haberler

Karabağ, Kulalı Hemşehrileri ile Buluştu

Bayraklı Kulalılar Sosyal Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneği’nin 8. Geleneksel Keşkek Günü’ne katılan Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, “Bu ülkenin bölünmez bütünlüğüne saygı duyan ve onula birlikte hareket eden herkesi kucaklıyoruz.

Bayraklı Kulalılar Sosyal Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneği'nin 8. Geleneksel Keşkek Günü'ne katılan Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, "Bu ülkenin bölünmez bütünlüğüne saygı duyan ve onula birlikte hareket eden herkesi kucaklıyoruz. Bu ülkeyi böldürtmeyiz" dedi.

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, Bayraklı Kulalılar Sosyal Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneği'nin 8. Geleneksel Keşkek Günü'ne katılarak Kulalı hemşehrileri ile buluştu. Etkinliğe CHP Bayraklı İlçe Başkanı Cemalettin Alper, belediye meclis üyeleri ve Bayraklı'da yaşayan Kulalılar katıldı. Burada bir konuşma yapan Başkan Karabağ, "Kulalılara bir; hırsız diyemezler, iki; eşkıya diyemezler üç; vatan haini diyemezler! Gerisi onların olsun. Bu Egeliler için de böyledir. Bizim Ege derneklerinin tümünde Türk bayrağı ve Atatürk resmi vardır. Olmayanlara da zaten ben gitmiyorum. Arkadaşlarımız gider duvarlarında Atatürk resmi ve Türk bayrağı var mı diye bakar. Yoksa, gitmeyiz. Onun için 29 Ekim ve diğer bayramlarımızda yaptığımız etkinlikler manşetlere taşındı. Bu yaptıklarımız birilerinin karnını ağrıtıyor. Biz şeriat düzeni istemiyoruz. Biz laik, Atatürkçü, cumhuriyetçiyiz. Atatürk'ü unutturmayacağız ve Bayraklı'da yaşatmaya devam edeceğiz. İzmir'in en yüksek direğini de bayrağını da tepeye asacağız. Sadece Kulalılar değil bu ülkenin bölünmez bütünlüğüne saygı duyan ve onula birlikte hareket eden herkesi kucaklıyoruz. Bu ülkeyi böldürtmeyiz. Atatürk Cumhuriyetini yıktırtmayız" diye konuştu.

"GURUR KAYNAĞIMIZ"

Bayraklı Kulalılar Derneği Başkanı Veli Topal ise, "Kulalılar 60 yıl önce buraya gelmiş. Kendi yağımız, tuzumuzla kavrulduk ama 60 yıl sonra aramızdan bir lider yetişti. Bayraklı Belediye Başkanımız, İzmir'in kıskandığı bir isim oldu. Bu da bizim gurur kaynağımız. Bu da bizim için yeter diye düşünüyorum" dedi.

Karabağ konuşmaların ardından odun ateşinde dev kazanda pişen keşkeği dövdü. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hasan Karabağ Bayraklı İzmir Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title