Haberler

Karaahmetli Mahallesi'nde Organik Tarım Havzası Kurulacak

Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, Karaahmetli Mahallesi’nde vatandaşlar ile buluştu.

Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, Karaahmetli Mahallesi'nde vatandaşlar ile buluştu. Başkan Çerçi, Karaahmetli mevkisinde bulunan sulama göletinin suladığı bin 881 dönümlük arazinin organik tarım havzası haline dönüştürülmesi talimatını verdi.

Kırsal projelerine hız kesmeden devam eden ve organik tarım alanında izlenilecek yol haritasını belirlemek amacıyla geçtiğimiz günlerde toplantı gerçekleştiren Yunusemre Belediyesi, organik tarım havzasına yönelik geniş çaplı bir çalışma başlattı. Yunusemre Kaymakamı Yüksel Topal, Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Ramis Şiyak ve daire müdürleri, Karaahmetli Mahallesi'ni ziyaret etti.

Başkan Çerçi, Karaahmetli'de vatandaşların sorunlarını dinledi. Karaahmetli İlkokulu bahçesine spor sahası yapılması talimatını veren Başkan Çerçi, Karaahmetli ve Köseler Mahallesi'nde incelemelerde bulundu.

Başkanı Mehmet Çerçi, Yunusemre Belediyesi'ne ait olan Yuntdağı Köseler ve Karaahmetli mevkisinde bulunan sulama göletinin suladığı 1881 dönümlük arazinin, organik tarım havzası haline dönüştürüleceğini söyledi.

"ORGANİK TARIM UYGULAMASI YAPILACAK"

Başkan Çerçi, başlangıç olarak belediyeye ait 20 dönümlük arazide örnek organik tarım uygulamasına başlanacağını belirterek, "Köseler ve Karaahmetli mahallelerinde incelemelerde bulunduk. Organik tarım havzası için yer tespiti yaptık. Yerinde yapılan inceleme sonucunda, ortak olarak alınan kararda Yunusemre Belediyesi'ne ait olan Yuntdağı Köseler ve Karaahmetli mevkisinde bulunan sulama göletinin suladığı 1881 dönümlük arazinin organik tarım havzası haline dönüştürülmesine karar verilmiştir. Başlangıç olarak belediyemize ait 20 dönümlük arazide örnek organik tarım uygulamasına başlanacak. Yunusemre Belediyesi Kırsal Hizmetler ve Muhtarlıklar Müdürlüğü, Bağcılık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü ile Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü, işbirliği içinde etüt çalışmalarına başlayacaktır." dedi. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mehmet Çerçi Karaahmetli Yunusemre Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title