Haberler

Kara Lastikleriyle Yarıştı, Milli Sporcu Oldu

Erzurum'da Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü'nün sosyal sorumluluk projesi kapsamında il merkezi ve ilçelerde düzenlediği yarışmasına kara lastik ayakkabılarla katılarak birinci olan 21 yaşındaki milli atlet Tubay Erdal, maraton için hazırlıklara başladı.

İLHAMİ ERKILIÇ - Erzurum'da Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü'nün sosyal sorumluluk projesi kapsamında il merkezi ve ilçelerde düzenlediği yarışmasına kara lastik ayakkabılarla katılarak birinci olan 21 yaşındaki milli atlet Tubay Erdal, maraton için hazırlıklara başladı.

Karayazı ilçesinde 2006 yılında düzenlenen yarışta ayağından çıkan lastik ayakkabısına rağmen çıplak ayak koşmaya devam eden Tubay Erdal, 400 kişinin katıldığı organizasyonda kızlar kategorisinde birinci oldu.

Antrenörleri ve ailesinin verdiği destekle Erzurum'da eğitimine devam eden Tubay, katıldığı yarışmalarda başarı gösterdikten sonra önce Beşiktaş, sonra da Bursa Büyükşehir Belediyespor adına yarışmalara katılarak birçok madalya kazandı.

Tubay Erdal, spora nasıl başladığını ve hedeflerini AA muhabirine anlattı

Karayazı ilçesinde düzenlenen yarışa kara lastik ayakkabılarıyla katıldığını, ayağından lastik ayakkabısının çıktığını ve yarışmanın geri kalanını çıplak ayağıyla bitirdiğini anlatan Tubay, bu olayın kendisi için profesyonel sporun başlangıcı olduğunu ifade etti.

Tubay Erdal, ilk zamanlarda destek görmediğini dile getirerek, şunları kaydetti:

"Kız çocuğu olduğum ve köyde yaşadığım için ailem ilk zamanlar destek vermedi. Birçok yarışmada başarı elde ettikten sonra onlar da bana inandı. Antrenörlerim Yavuz Bayram ve Orhan Güngör ile beraber çalıştık. 2009 yılında milli takıma seçildim. Erzurum'a geldikten sonra 2009'a kadar Beşiktaş sonra da Bursa Büyükşehir Belediyespor adına yarışmalara katıldım."

Kazandığı yarışlardan başarıyla dönünce ailesinin de desteğini almaya başladığını anlatan milli atlet, sözlerini şöyle sürdürdü:

"2015'te Kütahya'da Avrupa Dağ Koşusu seçmelerinde Türkiye şampiyonu oldum. 2016'da maraton için hazırlanıyorum. Romanya'da düzenlenen yarışmada 2014'te Balkan gençler üçüncüsü, Antalya'da Dünya Gençler Dağ Koşusu seçmelerinde Türkiye birinciliği derecelerim var. Antalya'da ağustos ayında büyüklerde ve Dağ Kros Koşusu'nda Türkiye ikincisi oldum."

"Hedefim maraton barajını aşmak"

Hedefinin bundan sonra maratonlara katılmak olduğunu belirten Tubay Erdal, ailelere yetenekli kız çocuklarına da destek vermeleri çağrısında bulundu.

Tubay, sporla elde ettiği imkanları örnek gösterirken, "Herkesin kızlarını spora yönlendirmesini tavsiye ediyorum. 21 yaşındayım, milli sporcuyum, kendi ayaklarımın üzerinde durabiliyorum. Hem üniversite hayatımı sürdürüyorum hem de sporcuyum. Aynı zamanda kadına şiddete hayır diyorum" diye konuştu.

Kaynak: AA / Spor

Bursa Büyükşehir Belediyespor Beşiktaş Karayazı Erzurum Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title