Haberler

Kara Lastiğini Almak İsterken Dereye Düşen Çocuk Aranıyor

Rize'nin Ardeşen ilçesinde dereye düşerek kaybolan 11 yaşındaki kız çocuğun bulunması için sosyal medyada örgütlenen ve bölge köylerden gelen yaklaşık 300 kişi Tunca Deresi'nde arama çalışmalarını sürdürüyor.

Tunca beldesi Armutluk köyünde, 19 Haziran'da, ayağından suya düşen kara lastiğini almaya çalışırken düştüğü derede akıntıya kapılan 11 yaşındaki Nehir Zenginal'ın bulunabilmesi için başlatılan çalışmalar, Ramazan Bayramı'nda da devam etti.

Sosyal medyada örgütlenerek Rize'nin çeşitli ilçelerinden gelen 200 kişi, bölge köylerden gelenler ile Rafting Kulübü üyelerinden oluşan toplam 300 kişilik grup çalışmalara katıldı.

Tunca Deresi'nde yaklaşık 18 kilometrelik bölümünde yürütülen çalışmalara, kayıp kızın babası Kadir Zenginal, akrabaları ve köylüler de destek verdi.

Coğrafi koşulların zorluğu, irili ufaklı şelaleler ve zorlu kayalar nedeniyle derede güçlükle yürütülen çalışmalardan bugün de sonuç alınamadı.

Su altı gözlüğü kullanan rafting sporcuları bellerine ip bağlayarak büyük kaya altlarına baktı. Arazide zaman zaman vatandaşlar sarp kayaların geçit vermemesi nedeniyle derenin belli bölgelerinde arama yapamadı.

Çalışmaların yarın da devam edeceği belirtildi.

Aramaya katılan Ali Osman Öztürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yapılan çağrı üzerine çalışmaya katıldığını belirterek "Nehir kızımıza ulaşmaya çalışıyoruz. İnşallah bir sonuç alırız." dedi.

Fatih Püne ise yörede doğup büyüdüğünü belirterek "Elimizden geldiği kadarıyla her taşın altına bakmaya çalışıyoruz. Arazi şartları bizi zorluyor ama Ramazan Bayramı hürmetine kızımızın hiç olmazsa cesedine ulaşmak istiyoruz. Herkesten dua ve yardım bekliyoruz." diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Ramazan Bayramı Ardeşen Tunca Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title