Haberler

Kara Kuvvetleri Personel Temin Merkezi kapılarını basına açtı (1) -

Kara Kuvvetleri Komutanlığının (KKK) uzman erbaş ihtiyacını karşılamak için bu sıralar yoğun bir çalışma içinde olan Personel Temin Merkezi Komutanlığı, kapılarını basına açtı.

Kara Kuvvetleri Komutanlığının (KKK) uzman erbaş ihtiyacını karşılamak için bu sıralar yoğun bir çalışma içinde olan Personel Temin Merkezi Komutanlığı, kapılarını basına açtı.

Ön başvurularını 15 Ocak-06 Şubat 2014 tarihleri arasında, Kara Kuvvetleri Komutanlığının internet adresinden yapan yaklaşık 19 bin uzman erbaş adayı, Cebeci'deki Merkezde kayıt kabul, yazılı sınav, ön sağlık muayenesi, fiziki yeterlilik testi ve mülakat aşamalarından geçiriliyor.

Uzman erbaş olmak için ön başvuru yapanlardan gerekli koşulları taşıyan adaylar, "KKK'nın internet sitesinden vatandaşlık numarasıyla sorgulama yaparak ya da kendi elektronik postalarına/cep telefonlarına yapılan bilgilendirme ile sınava çağrılıyor.

Uzman erbaş temini hakkında bilgi veren Kara Kuvvetleri Personel Temin Merkez Komutanlığı Tanıtım Kısım Amiri Muhabere Albay Levent Bahçetepe, merkezlerine gelen adayların, kayıt kabul işleminin ardından, "lise mezuniyet seviyesinde matematik (dört işlem) , Atatürk ilkeleri ve kompozisyon" sorularından oluşan 7 soruluk bir sınava tabi tutulduğunu anlattı.

Yazılı sınavın ardından ön sağlık muayenesine alınan adaylarda, renk körlüğü ve düz tabanlık gibi sorunların olup olmadığına bakıldığını belirten Bahçetepe, fiziki yeterlilik testinde ise adaylara belirli sayıda şınav ve mekik çektirildiğini, koşu yaptırıldığını kaydetti.

-"Kazananları onurlu bir meslek bekliyor"

Mülakat aşamasında adayın idareyi, idarenin de adayı tanıdığını ifade eden Bahçetepe, adaylara, sınav aşamalarında başarılı olup olamadıklarının aynı gün bildirildiğini, başarılı olan adayların askeri hastaneye sevklerinin yapıldığını ve güvenlik soruşturması işlemlerinin başlatıldığını söyledi.

3269 sayılı Kanun kapsamında, uzman erbaşların 3 yılda bir sözleşme yenileyerek 45 yaşına kadar çalışabileceğini, 45 yaşından sonra da devlet memurluğuna geçebileceklerini belirten Bahçetepe, "Türk Silahlı Kuvvetlerinde subay, astsubay, uzman, sivil memur ve sözleşmeli er gibi büyük bir camiamız var. Kendilerinin TSK bireyi olarak Kara Kuvvetlerinde çalışmalarını arzu ve tavsiye ederim" dedi.

Türk Silahlı Kuvvetlerinde uzman erbaş olarak görev yapmak isteyenlerin KKK'lığının internet sitesini takip ederek ön başvuru yapmaları gerektiğini bildiren Bahçetepe, sınavları kazananları onurlu bir mesleğin beklediğini kaydetti.

Merkezdeki sınavlar 27 Haziran 2014'e kadar devam edecek.

-"Çocukluk hayalimdi"

Uzman erbaş sınavına girenlerden Onur Davet, KKTC'deki bir askeri cezaevinde vatani görevini yaptığını belirterek, "Bu mesleğin onur verici ve kutsal olduğunu düşünüyorum. Askerlik mesleğini sevdiğim için başvuruda bulundum. Daha önce uzman erbaş olan arkadaşlarımın da önerisi oldu. İnşallah bugün bütün arkadaşlar gönlümüzden geçenin olmasını temenni ediyoruz, olursa mutlu olacağız" dedi.

Emrah Pala da askerlik yaptığı Manisa Alaşehir'deki komutanlarının önerisi üzerine uzman erbaşlık için başvuru yaptığını ifade ederek, "Askerlik çocukluk hayalimdi. Kutsal bir meslek olduğunu düşünüyorum, hayırlısıysa olsun" diye konuştu.

Harun Sağlam da vatani görevini yaptığı Kilis'ten sınava girmek için geldiğini dile getirerek, arkadaşlarının tavsiyesi sonucu uzman erbaş olmaya karar verdiğini söyledi.

-Kazananlar mutlu

Uzman erbaşlık sınavını kazananlar ile sınavların yapıldığı Personel Temin Merkezi Komutanlığının önünde bekleyen yakınları, büyük mutluluk yaşadı.

Sınavlarda başarılı olan Murat Koç, "Çok heyecanlıyım, mutluyum. İnşallah her şey daha güzel olur. Kars Sarıkamış'ta askerlik yapıyordum. Mutlu bir şekilde birliğime teslim olacağım" dedi. Koç, fiziki yeterlilik sınavındaki koşunun zor olduğunu belirtti.

Koç'u dışarıda bekleyen ağabeyi Ramazan Koç da "Kardeşim adına şu an çok sevinçliyim. Sanki bir lise öğrencisini üniversite sınavından beklemiş gibi dışarıda onu bekledim. Gayet mutluyum, gururluyum. Bundan sonraki hayatında, yaşamında başarılar dileriz" diye konuştu.

Sınavı kazanan Yalçın Işık da çok heyecanlı olduğunu ifade ederek, 8 aylık asker olduğunu, vatani hizmetine uzman erbaş olarak devam edeceğini söyledi.

Işık, sınavdayken dışarıda bekleyen kardeşi Ömer Işık da "Ağabeyim çok istedi, başardı. Başarılarının devamını diliyorum. Ağabeyim kazanamazsa diye çok heyecanlıydım" dedi.

-Aranan şartlar ve maaş durumu

Uzman erbaşlığa başvuruda aranan bazı nitelikler şöyle:

-Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ve erkek olmak

-En az lise ve dengi okul mezunu olmak veya yurt dışındaki dengi okul mezunu olmak

-Askerlik hizmetini çavuş, onbaşı veya er olarak yapmış veya başvurduğu esnada yapıyor olmak ve alımı yapılacak sınıf ve branşlarda aranan niteliklere sahip olmak

-Müracaat tarihinin ilk günü itibarıyla terhisinin üzerinden 3 yıldan fazla geçmemiş olmak

-Düzeltilmemiş nüfus kaydına göre müracaat yaptığı yılın ilk günü itibarıyla 25 yaşını bitirmemiş olmak

Sınavları kazanıp uzman çavuş olanlar 2 bin 564, uzman onbaşı olanlar ise 2 bin 519 lira maaş alıyor. Komando birliklerinde görev yapan personel 146 lira daha tazminat alıyor. Ayrıca iç güvenlik birliklerinde görev yapan personele ek 609 lira, görev yaptığı birliğe göre de ayrıca 728 lira tazminat ödeniyor.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Ömer Işık Murat Koç Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title