Haberler

Kara Kuvvetleri Komutanı Çolak, Bakü'de Türk Şehitliğini Ziyaret Etti

Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak, temaslarda bulunmak üzere geldiği Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de Türk Şehitliğini ziyaret etti.

Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak, temaslarda bulunmak üzere geldiği Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de Türk Şehitliğini ziyaret etti.

Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak resmi ziyarette bulunmak üzere Azerbaycan'a geldi. Azerbaycan temasları kapsamında önce Azerbaycan'ın merhum Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev'in mezarını, daha sonra Bakü Şehitler Hiyabanı'nı ziyaret eden Orgeneral Salih Zeki Çolak, burada Azerbaycanlı yetkililerden 20 Ocak 1990'da yaşanan katliamla ilgili bilgi aldı. Daha sonra Bakü Türk Şehitliği'ni de ziyaret eden Çolak, yapılan saygı duruşunun ardından Anıt'a çelenk bıraktı ve şehitlik defterini imzaladı. Yetkililerden Bakü Türk Şehitliği konusunda da bilgi alan Orgeneral Çolak, mezarlara karanfil bıraktı. Orgeneral Çolak, Türk Şehitliği'ni de ziyaret etti. Türk Şehitlik Anıtı'na çiçek bırakan Çolak, daha sonra saygı duruşunda bulundu.

Şehitlik defterini imzaladıktan sonra yazdıklarını okuyan Orgeneral Salih Zeki Çolak, "Asil Türk milletinin kahraman evlatları. Şanlı Türk ordularının mensubu olarak şehitlik şerbetini içtiniz. Kardeş kanlarının bir birine karıştığı bu topraklarda. Tarihte yer almış Türk askerinin kırılmaz azmi ve üstünlüğünü, kadim dostluğunu bir kez daha gösterdiniz. Kanla yazdığınız bu destan her zaman sevinç olduğu kadar hüznü de paylaşan Türkiye ve Azerbaycan'ın kader birliğine ve tek millet iki devlet sözlerinin ortaya koyduğu ilişkilerin sarsılmaz temelini teşkil etmektedir. Bu temel üzerinde yükselen dostluğumuz sizlerden her zaman güç alacak ve şanlı bayraklarımız burada olduğu gibi her zaman beraber dalgalanmaya devam edecektir. Ebedi istinatgahınızda rahat uyuyunuz. Ruhunuz şad olsun" ifadelerini kullandı.

Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak'ın, 19 Kasım'a kadar devam edecek temasları kapsamında Azerbaycan Savunma Bakanı Zakir Hasanov'la bir araya geleceği ve bir takım tesisleri ziyaret edeceği belirtildi. - BAKÜ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haydar Aliyev Azerbaycan Salih Zeki Bakü Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki!
title