Haberler

Kara: "En Büyük Kentsel Dönüşümü Osmaniye Yaşıyor"

Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, kentsel dönüşüm konusunda, yerel yönetimlerin de etkin bir şekilde devrede olması olması gerektiğini söyledi.

Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, kentsel dönüşüm konusunda, yerel yönetimlerin de etkin bir şekilde devrede olması olması gerektiğini söyledi.

2872 Sayılı Çevre Kanunu ve 6306 Sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkındaki Kanun uygulamaları ile ilgili bilgilendirme toplantısı Valilik Ahmet Cevdet Paşa Toplantı Salonunda yapıldı.

Toplantının açış konuşmasını yapan Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Abdulvahap Güven, katılımcılara her iki kanun hakkında detaylı bilgi verileceğini ifade ederek "Bakanlığımızın ulaşmak istediği hedef olan yaşanabilir ve marka şehirler sloganına uygun olarak Osmaniye'nin yaşanabilir ve marka şehirlerden biri olmasını temenni ediyorum" dedi.

Belediye Başkanı Kadir Kara ise Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın özellikle afet riski altında bulunan şehirlerin çarpık kentleşme ve düzensiz yapılaşmadan kurtulabilmesi için ciddi bir takım uygulamaları devreye soktuğunu ifade ederek, "Kentsel dönüşüm konusunda, sadece Bakanlığın değil, yerel yönetimlerin de etkin bir şekilde devrede olması, yetkilendirilmesi lazım. Türkiye'deki en büyük kentsel dönüşümü Osmaniye merkez yaşıyor. Nüfus yoğunluğuna, yapı stokuna, şehirleşmesine, ilçeden ile dönüşmesine ve kurulmuş olduğu hektarsal alan oranlarına baktığımız zaman Türkiye'deki en büyük kentsel dönüşümü ilimizin yaşadığını söyleyebiliriz. Osmaniye'nin buna iki sebepten ötürü çok ihtiyacı var; birincisi ilimizde eski yapı stoku çok fazla bunun yanı sıra Afet Bölgelerine yapılacak yapılar hakkında yönetmelik öncesinde yapılan binalar da var. Bu binalar, çok katlı binalar. Bu nedenle Osmaniye'nin ciddi anlamda kentsel dönüşüme ihtiyacı var" diye konuştu.

Vali Kerem Al ise yaptığı konuşmada, deprem kuşağındaki ülkemizin geçmiş yıllarda depremler nedeniyle çok sayıda kayıp verdiğini belirterek, "Ülkemizin deprem kuşağında olması bir kader. Bunu değiştiremeyiz. Ancak depreme karşı iyi hazırlanarak, depremlerden göreceğimiz zararı önleyebiliriz" diye konuştu.

Toplantının devamında Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü Şube Müdürü Yakup Kozak Çevre Mevzuatı, Çevre İzin ve Lisans Yönetmeliği, ÇED Yönetmeliği, ilimizde çevre ile ilgili şikayetlerin değerlendirilmesi, hava kalitesinin izlenmesi ve atık yönetimi ile ilgili bilgi verdi.

İnşaat Mühendisi Serdar Bayrakçı ise 6306 Sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkındaki Kanun uygulamaları hakkında katılımcıları bilgilendirerek, kentsel dönüşüm çalışmalarını anlattı. - OSMANİYE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kadir Kara Osmaniye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne? Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın 2023-2024 sezonu Avrupa gelirleri Bilmeceler ve Cevapları 2022: En Zor Bilmece Soruları Nelerdir? Zor, Kolay, Komik, İlginç, Eğlenceli, Yeni, Uzun, Kısa Bilmeceler ve Cevapları! 1 Ekim hangi burç? Ekim'in 1'i hangi burçtur? 1 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 1 Ekim hangi burca ait? Halving ne demek? Kriptoda halving anlamı nedir? İstanbul'da Pazar günü trafiğe kapatılacak yollar! Hafta sonu hangi yollar trafiğe kapalı olacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title