Haberler

Kara; Ebeler Haftası'nı Kutladı

Sağlık-Sen Zonguldak Şube Başkanı Mehmet Ali Kara, 21-28 Nisan Ebeler Haftası’nı kutladı.

Sağlık-Sen Zonguldak Şube Başkanı Mehmet Ali Kara, 21-28 Nisan Ebeler Haftası'nı kutladı.

Sağlık hizmetlerine en çok ihtiyacı olanların bebekler ve anne adayları olduğuna dikkat çeken Sağlık-Sen Zonguldak Şube Başkanı Mehmet Ali Kara, ebelerin önemine dikkat çekti. Kara, 21-28 Nisan Ebeler Haftası'nı kutladığı mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Ülkemizde her yıl 21-28 Nisan tarihleri arasında Ebeler Haftası kutlanmaktadır. Ne yazık ki tüm sağlık çalışanları gibi, haftalarını kutladığımız ebelerimizin de dertleri, her geçen gün katlanarak artmaktadır. Sağlık hizmetlerine en çok ihtiyacı olanlar küçük bebekler ve anne adaylarıdır. Onlara bu hizmeti götürenlerde ebelerimizdir. Ebelerimiz bugün hiçbir devlet memurun gitmeyi göze alamadığı köylerde ve mezralarda can güvenliğinden yoksun, sosyal imkanlardan mahrum ve çok zor çalışma koşullarında, gece-gündüz demeden hizmet vermektedirler İnsanlık tarihi kadar eski olan bu mesleğin ülkemizde hala bir kanunun olmaması her şeyden önce büyük bir ayıptır. Ebelerin çalışma hayatlarını yönetmeliklere hapsedenler artık bu yanlışa son vermeli ve ebelik yasası bir an önce çıkartılmalıdır. Hem sağlık çalışanı olmanın güçlüğünü yaşayan, hem de kadın olarak çalışma hayatında yaşanan zorluklara göğüs geren ebelerimiz, artık üvey evlat muamelesi görmemelidir. Ebelerimizin mesleki tanımları bir an önce yapılmalı ve görevleri dışında çalıştırılmalarına izin verilmemelidir. Ebelerimizin bir diğer sorunu da uygulanan farklı istihdam modelleridir. Çok zor şartlar altında hizmet veren ebelerimizin ne yazık ki bugün bir kısmı tayin yaptıramamakta, ailelerinden ayrı, iş güvencesinden yoksun bir şekilde sözleşmeli ve vekil ebe gibi modellerle kamuda istihdam edilmektedirler. Özverili hizmet sunan ebelerimize Sağlık Bakanlığının kadro vermekten kaçınmasıyla sağlık personeline bakış açısını bir kez daha üzülerek görüyoruz. Hiç kimsenin ebelerimizi ve diğer sağlık çalışanlarını mağdur etmeye hakkı yoktur. Farklı istihdam modelleri terk edilmeli, tüm ebelerimize ve sağlık çalışanlarımıza kadro verilmelidir. Ayrıca unutulmamalıdır ki ebelerimizin çalışma koşullarının iyileştirilmesi, gerekli tıbbi malzeme, ilaç ve fiziki mekanların kendilerine sağlanmasıyla ülkemizin geleceğine katkısı olacak, Ülkemizin sağlık göstergelerini daha yukarılara çıkaracaktır. Çünkü ebelerimiz doğum öncesi, doğum ve doğum sonrasında hizmet veren en önemli sağlık çalışanlarıdır. Yetkililer artık sorumluluklarının farkına vararak Ebeler Haftası'nı kutlama mesajlarıyla geçiştirmek yerine, ebelerimizin sorunlarını çözmek için adım atmalıdırlar. Yapılacak yeni düzenlemelerle, ebelerimizin çalışma koşulları ve almış oldukları ücretler acilen iyileştirilmeli, sorunları bir an önce çözüme kavuşturulmalıdır." - ZONGULDAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mehmet Ali Kara Zonguldak Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Brighton Manchester City maçı CANLI izle! 25 Nisan Brighton M.City maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title