Haberler

Okullar Yarın da Tatil Edildi

Güncelleme:

Afyonkarahisar'da yaşanabilecek olumsuzluklara karşı yarın da okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liselerde eğitime 1 gün süreyle ara verildiği açıklandı.

Valilik kararıyla kent merkezi ve merkeze bağlı köylerde bugün okullarda eğitime ara verilirken, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı yarın da okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liselerde eğitime 1 gün süreyle ara verildiği açıklandı.

Uzun araç kuyruklarının oluştuğu şehirlerarası yollarda karayolları ekiplerinin tuzlama ve küreme çalışmaları sonucu zaman zaman trafik akışı sağlandı. Gündüz saatlerinde özellikle 2 gündür bekleyen ağır tonajlı araçların da geçişine izin verilen karayollarının gece tedbir amacıyla tekrar ulaşıma kapatılabileceği belirtildi.

TIR POLİS ARACINA ÇARPTI

Diğer yandan, Afyonkarahisar- Kütahya karayolunda trafiği düzenleme amacıyla bekleyen bir polis aracına yolda kayan bir TIR'ın dorsesi çarptı. Olay, Kütahya yönüne gitmesine izin verilmeyen TIR'lardan birinin Balmahmut Kavşağı'ndan Afyonkarahisar'a dönüşü sırasında kaymasıyla yaşandı. Mustafa S., yönetimindeki 33 NEC 01 plakalı TIR'ın dorsesi kayarak, 03 A 2830 plaklı polis aracının arka kapısına çarptı. Kaza nedeniyle polis aracında hafif hasar oluştu.

Kent merkezinde ise kar kalınlığı yarım metrenin üzerine çıkarken, Afyonkarahisar Belediyesi 200 kişi ve 41 araçlık ekiple temizlik çalışmalarını sürdürüyor. Belediye Başkanı Ak Partili Burhanettin Çoban, ekiplerin yoğun şekilde çalıştığını belirtirken, kent merkezindeki ana arterlerde sıkıntı yaşanmadığını kaydetti.

'KAPANAN KÖY YOLU YOK'

Kar kalınlığının 2 metreyi aştığı kırsal bölgelerde ise İl Özel İdaresi'ne bağlı ekipler çalışma yapıyor. Köy yollarındaki ulaşımın aksamaması için 32 iş makinesi ve 100'e yakın işçiyle çalıştıklarını söyleyen İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel, il genelindeki 429 köyün tamamına ulaşımın sağlanabildiğini açıkladı. Kar ve tipi nedeniyle açılan yolların yer yer tekrar kapandığını vurgulayan Salih Sel, çalışmaların aralıksız sürdüğünü anlattı.

'YOLDA KALANLARA KUMANYA DAĞITILIYOR'

Afyonkarahisar Afet ve Acil Durum Müdürü Mehmet Buldan, kenti çevre illere bağlayan 8 ana arterde trafik akışının kontrollü olarak sağlandığını, yolların zaman zaman kapanıp ekiplerin çalışmalarının ardından tekrar açıldığını söyledi.

Yolda mahsur kalanlara kumanya dağıttıklarını anlatan Buldan, şu ana kadar 3 bin 500'e yakın kumanya dağıttıklarını aktardı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Salih Sel Kütahya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title