Haberler

Kar Yağışı ve Tipi Hayatı Olumsuz Etkiledi - Bingöl/bitlis/

Görüntü Dökümü: Bingöl'ün Karlıova ilçesinde karayolunda etkili olan kar ve tipi, Yolda mahsur kalan sürücünün aracına zincir takması, Mahsur kalan UMKE ekibi, Karayolları ekiplerinin çalışması, Bitlis'te kara gömülen evler, Yığılan karı temizlemeye çalışan vatandaşlar, Ağrı'nın Eleşkirt ilçesinde hastanın ambulansa bindirilmesi, Buz sarkıtları, Kara saplanmış araba, Karda mahsur kalan 14 kişi kaymakamlıkça misafir edildi Karlıova ilçesinden Sarıkuşak köyüne gitmek üzere yola çıkan minibüs etkili kar yağışı ve tipi nedeniyle yolda mahsur kaldı Minibüsteki aralarında öğrencilerin de bulunduğu 14 kişi Kaymakamlıkça ilçede misafir edildi Bingöl'ün Karlıova ilçesinde etkili kar yağışı ve tipi nedeniyle mahsur kalan 14 kişi, Kaymakamlık tarafından konuk edildi.

Görüntü Dökümü:

Bingöl'ün Karlıova ilçesinde karayolunda etkili olan kar ve tipi,

Yolda mahsur kalan sürücünün aracına zincir takması,

Mahsur kalan UMKE ekibi,

Karayolları ekiplerinin çalışması,

Bitlis'te kara gömülen evler,

Yığılan karı temizlemeye çalışan vatandaşlar,

Ağrı'nın Eleşkirt ilçesinde hastanın ambulansa bindirilmesi,

Buz sarkıtları,

Kara saplanmış araba, Karda mahsur kalan 14 kişi kaymakamlıkça misafir edildi

Karlıova ilçesinden Sarıkuşak köyüne gitmek üzere yola çıkan minibüs etkili kar yağışı ve tipi nedeniyle yolda mahsur kaldı

Minibüsteki aralarında öğrencilerin de bulunduğu 14 kişi Kaymakamlıkça ilçede misafir edildi

Bingöl'ün Karlıova ilçesinde etkili kar yağışı ve tipi nedeniyle mahsur kalan 14 kişi, Kaymakamlık tarafından konuk edildi.

İlçeye bağlı Sarıkuşak köyüne gitmek isteyen yolcu minibüsü, tipi nedeniyle görüş mesafesinin sıfır olduğu köy yolunda mahsur kaldı.

Kaymakam Levent Yetgin'in talimatıyla bölgeye gönderilen özel idare ekiplerince kurtarılan ve aralarında öğrencilerin de bulunduğu 14 kişi ilçeye getirilerek, Karlıova Lisesi pansiyonuna yerleştirildi. Burada bir süre misafir edilen vatandaşlar, yolların açılmasıyla köylerine gönderildi.

Karlıova Erzurum karayolunda mahsur kalan çok sayıda araç ise karayolu ekiplerince kurtarılırken, hasta almaya giden ve kara saplanan Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE), kendi imkanlarıyla kurtuldu.

İlçe genelinde ulaşıma kapanan 30 köy yolunun açılması için de çalışmaların devam ettiği bildirildi.

Bitlis

Bitlis'te, kar ve tipi nedeniyle 262 köy yolunun ulaşıma kapalı olduğu bildirildi.

İl Özel idaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Kerim Sönmez, yaptığı açıklamada, kar temizleme çalışmalarının aralıksız sürdüğünü belirterek bugüne kadar 10 ekip, 43 araçla 7 bin 766 kilometre yol açtıklarını söyledi.

Yolu kapanan köydeki hastaya 4 saatte ulaşıldı

Ağrı'nın Eleşkirt ilçesinde yolu kar ve tipi nedeniyle kapanan köyde rahatsızlanan kadına ulaşabilmek için sağlık ekipleri 4 saatlik mücadele verdi.

İlçe merkezine 30 kilometre uzaklıkta yolu kar ve tipi nedeniyle kapanan Değirmen Geçidi köyünde böbrek ağrısı çeken Ayten Erken'in (41) yakınları, 112 Acil Servisi'ni arayarak yardım istedi.

Çağrı üzerine hemen yola çıkan sağlık ve Özel İdare ekipleri, 4 saatlik çalışmanın ardından Erken'in evine ulaştı.

Hasta 112 acil ekiplerinin müdahalesi sonrası Özel İdarenin kepçesiyle Aydıntepe köyünde bekletilen ambulansa getirildi.

Daha sonra Eleşkirt Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınan hastanın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Kaynak: AA / Güncel

Karlıova Bingöl Bitlis Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title