Haberler

Kar Yağışı Nedeniyle 181 Uçak Seferi İptal Edildi

İstanbul’da etkili olan kar yağışı nedeniyle Atatürk ve Sabiha Gökçen Havalimanlarında bugün ve yarın olmak üzere toplam 181 sefer iptal edildi.

İstanbul'da etkili olan kar yağışı nedeniyle Atatürk ve Sabiha Gökçen Havalimanlarında bugün ve yarın olmak üzere toplam 181 sefer iptal edildi. Devlet Hava Meydanları İşletmesi Ekipleri, apronda karla mücadele etmek için 24 saat çalışırken, Atatürk Havalimanı'ndaki uçaklar, sefer öncesi buzlanmaya karşı alkol ve glikoz karışımı bir sıvıyla yıkanıyor.

İstanbul'da etkili olan yoğun kar yağışı hava trafiğini olumsuz etkilemeye devam ediyor. Olumsuz hava koşulları ve kar nedeniyle Atatürk Havalimanı ve Sabiha Gökçen Havalimanı'nda bugün ve yarın toplam 181 sefer iptal edildi.

Bu arada Türk Hava Yolları (THY), Atatürk Havalimanı ve Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan 26-27 Ocak tarihlerinde yapacağı 143 seferi iptal ettiğini duyururken, diğer havayollarının iptalleriyle bu sayı toplam 181 sefere ulaştı. Uçakları iptal olan veya geciken bazı yolcular havalimanında uyuyarak uçağını bekledi.

UÇAKLAR BUZLANMAYA KARŞI ALKOL İLE YIKANIYOR

İstanbul Atatürk Havalimanı'nda buzlanmaya karşı pistlerde gün boyu temizlik çalışmaları yapılırken, apron trafiğinde herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı. Pistlerin buzlanma dereceleri cihazlarla ölçüldü. Pistin başı, ortası ve sonu olmak üzere, 3 ayrı ölçüm alındıktan sonra zayıftan iyiye kadar bir değerlendirme tablosu çıkartılıyor. Bu durum havalimanını kullanacak uçaklara otomatik yayınla bildiriliyor.

Görevliler ise buzlanmayı önlemek için büyük çaba harcadı. Atatürk Havalimanı'ndaki uçaklar, sefer öncesi 'De-icing' ve 'Anti-icing' adı verilen alkolle yıkanıyor. İşlem sırasında uçakların kanat, motor, kuyruk ve gövdesi özel bir araçtan püskürtülen alkolle yıkanarak buzlanmaya karşı korunuyor. Uçakların buzlanmaya karşı yıkanması işlemi nedeniyle beklemesi ise gecikmelere yol açıyor.

Atatürk Havalimanı'nda 2 günde pistleri, uçak park yerleri, ana taksi yolları buzdan temizleme işlemi olan 'De-icing' yapılmasının maliyetinin, yaklaşık 300 bin lira olduğu öğrenildi. Devlet Hava Meydanları İşletmesi Ekipleri apronda karla mücadele etmek için 24 saat çalışıyor. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Sabiha Gökçen Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title