Haberler

Doğu'da Kar Yağışı

Güncelleme:

Kar yağışının etkili olduğu Doğu Anadolu Bölgesinde, gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 5 dereceyle Ardahan'da ölçüldü.

Doğu'da kar yağışı- Kar kalınlığı Palandöken'de 10, Konaklı kayak merkezlerinde 15, Sarıkamış Cıbıltepe Kayak Merkezi'nde 28 ve Kop Dağı'nda 8 santimetre ölçüldü- Bölgede gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 5 dereceyle Ardahan'da ölçüldüERZURUM (AA) - Kar yağışın etkili olduğu Doğu Anadolu Bölgesi'nde, gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 5 dereceyle Ardahan'da ölçüldü.Meteoroloji Tahmin ve Uyarı Merkezi yetkililerinden alınan bilgiye göre, alçak basınç merkezi altındaki bölgede hava yer yer parçalı ve çok bulutlu, Erzincan, Erzurum, Ardahan, Kars ve Ağrı'da kar yağışlı, Iğdır'da ise karla karışık yağmur bekleniyor.Gece en düşük hava sıcaklığı Hakkari'de 2, Iğdır'da 1, Muş'ta 0, sıfırın altında olmak üzere Ardahan'da 5, Kars ve Erzurum'da 4, Erzincan, Ağrı ve Bitlis'te 3 ve Van'da 1 derece kaydedildi.Günün en yüksek hava sıcaklıkları da Iğdır'da 6, Van ve Muş'ta 5, Erzincan'da 4, Ağrı'da 3, Hakkari'de 2, Kars, Erzurum ve Bitlis'te 1, Ardahan'da 0 derece tahmin ediliyor.- Kar kalınlıklarıKar kalınlıkları Kars'ta 8, Ardahan'da 5 ve Erzurum'da 1, Palandöken Kayak Merkezi'nde 10, Konaklı kayak merkezlerinde 15, Sarıkamış Cıbıltepe Kayak Merkezi'nde 28, Kop Dağı'nda 8 santimetre ölçüldü.Ardahan'da kar yağışı ve soğuk hava günlük yaşamı olumsuz etkilerken, etkili olan soğuk ve kar yağışı, yüksek kesimlerde tipiye dönüştü.Karayolları 183. Şube Şefliğinden yapılan açıklamada, Ardahan-Posof karayolunun Ilgar Dağı mevkisiyle Ardahan-Şavşat karayolunun Sahara mevkilerinde kar yağışının yanı sıra tipinin de etkili olduğu bildirildi.Açıklamada, söz konusu yollarda buzlanmanın da mevcut olduğu ve sürücülerin tedbirli olmaları vurgulandı. Özellikle yüksek kesimlerde kar yağışı ve beraberinde buzlanmanın etkili olduğu hatırlatılarak, sürücülerin yanlarında zincir, takoz ve çekme halatı bulundurmaları istendi.Yozgat'ta kar yağışı- Yağışa hazırlıksız yakalanan sürücüler, zor anlar yaşadıYOZGAT (AA) - Yozgat'ta kar yağışı etkili oldu.Kentte gece başlayan ve sabah devam eden kar yağışına hazırlıksız yakalanan sürücüler, zor anlar yaşadı. Kar lastiği bulunmayan araçlar, yokuşları çıkamadı.Kar kalınlığının yer yer 10 santimetreye ulaştığı kentte yağış nedeniyle küçük çapta maddi hasarlı trafik kazaları meydana geldi.Yozgat Belediyesi ekipleri, yollarda kar temizleme çalışması yaptı. Yozgat-Sivas karayolunda denetimlerini sürdüren polis ekipleri, zincir takmayan ve kar lastiği olmayan araçların geçişine izin vermiyor. Trafik ekipleri, sürücüleri buzlanmaya karşı uyarıyor. Karayolları ekipleri ise güzergahlarda yol temizleme ve tuzlama çalışması yapıyor. ..

Kaynak: AA / Güncel

Erzurum Ardahan Kars Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title