Haberler

Kar Yağdı, "Yurdum İnsanı" Heykeltıraş Oldu

Kütahya'da, yoğun kar yağışını fırsat bilen vatandaşlar, kentin çeşitli noktalarında çeşit çeşit kardan figürler yaparak renkli görüntüler oluşturdu Kentte, kardan yapılan çizgi film karakterleri Bugs Bunny ve Fred Çakmaktaş'ın yanı sıra ticari taksi ile koltuk da ilgi gören figürler arasında.

RAMAZAN DOĞAN - HADİ ŞENGÜL - Kütahya'da, üç gün yoğun yağan karın ardından kent merkezi hayatı bir yandan olumsuz etkilerken, bir yandan da vatandaşların kardan yaptığı figürler, "yurdum insanı heykeltıraş oldu" dedirttiriyor.

Kentin çeşitli noktalarında esnaf ve bazı vatandaşlar, kardan adam, koltuk, motosiklet, ticari taksi, çizgi film karakterleri Bugs Bunny ve Fred Çakmaktaş ile şef garson gibi figürler yapması, çevreden hem ilgi görüyor hem de karın keyfini yaşatıyor.

Bugs Bunyy ve Fred Çakmaktaş'ı yapan Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Çizgi Film ve Animasyon Bölümü öğrencisi Selin Gürlü, AA muhabirine yaptığı açıklamada, can sıkıntısından kardan adam yapmaya başladıklarını söyledi.

İlk önce küçük bir kardan adam yaptıklarını belirten Gürlü, "Daha sonra bir kütle oluşturup şekillendirmeye başladık. Güzel sanatlar bölümü öğrencisi olunca da bizim için gayet güzel oluyor. Biraz zaman harcadık ama gayet eğlenceliydi. Herbirini ayrı ayrı gecelerde yaptık. Gayet eğlendik" dedi

Mobilya mağazası işletmecisi olan Polat Şentürk ise AA muhabirine yaptığı açıklamada, kendilerinin de kardan koltuk yaptıklarını söyledi.

Herkesin kardan adam yaptığını belirten Şentürk, "Biz de alternatif olarak kardan koltuk yaptık. Arkadaşlarımızla bir fikir birliği yaparak böyle bir koltuk yaptık. Şu ana kadar oldukça olumlu sonuçlar aldık. Beğeni de topladık. Herkesin ilgisini çekmeyi başardık" ifadelerini kullandı.

Balıklı Mahallesi Osmanlı Caddesi üzerinde arkadaşlarıyla birlikte "kardan kadın" yapan Şenol Çobanoğlu da karın keyfini çıkarmaya çalıştıklarını dile getirdi.

İnşaat işçisi olduğu için işlerinin durduğunu ifade eden Çobanoğlu, "Kardan dolayı işlere ara verdik. Boş zamanımızı değerlendirmek için karın keyfini çıkarıyoruz. Herkes normalde kardan adam yapar. Biz ise kardan bayan yaptık. Güzel oldu. İnsanlar gelip burada hatıra fotoğrafı çektiriyor. Kışın keyfini böyle çıkarıyoruz" diye konuştu.

Kebapçı Ahmet Sırdaş ise hem iş yerinin tanıtımını yapmak hem de çevreye faydalı olmak için "kardan şef garson" yaptıklarını kaydetti.

Kentte, bir taksi durağının sürücüleri ise kardan yaptıkları ticari taksi figürü de vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor. - Kütahya

Kaynak: AA / Yerel

Frederico Chaves Guedes Bugs Bunny Kütahya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title