Haberler

Kar Yağdı Balık Sevenler Yandı

Güncelleme:

Kar yağışından balık fiyatları da nasibini aldı. Vatandaşın favori balığı hamsinin kilosu bir haftada yüzde 50 zamlanarak 15 liraya çıktı.

Soğuk hava ve yoğun kar yağışı vatandaşa zam olup yağdı. Meyve ve sebzeye gelen zamdan sonra balık fiyatları da yüzde 50'ye varan oranlarda arttı. Balıkçılar işlerin kesat olmasından şikayet ederken, vatandaş ise balık fiyatlarının el yaktığını söylüyor. Halkın cebine dost olduğu için en çok satılan balık olan hamsinin kilogram fiyatı bir hafta içinde 10 liradan 15 liraya yükseldi. İki ay önce havanın mevsim normallerinin üstünde seyretmesi ve yağışlar sebebiyle hamsi fiyatı 5 liraya kadar düşmüştü.

SATIŞLAR YÜZDE 40 AZALDI

İstavrit fiyatı bir haftada 10 liradan 13 liraya çıktı. Palamut ve çipura ise kardan etkilenmedi. Palamutun tanesi 10 lira, çipuranınki 20 liradan satılmaya devam ediyor. Bir hafta önce günde 100-150 kilo balık sattıklarını söyleyen Beşiktaş Çarşı Balık'ın sahibi Murat Çimen, kardan dolayı satışların yüzde 40 düştüğünü belirtti. Çimen, "Soğuk havada balıklar dibe çöker. Kardan dolayı da kimse balığa çıkamıyor. Bu durumda fiyatlara yansıyor" dedi. Havalar iyi olduğunda saat 16.00'ya kadar tezgahtaki balığın çoğunu sattıklarını ifade eden Çimen, "Saat 14.00 oldu hala siftah yapamadık" diye konuştu.

30 KİLO BALIK SATIYOR

Hava şartlarından dolayı bir hafta daha satışlarının düşük olacağını söyleyen Yakamoz Balıkçılık çalışanı ise Erhan Çakırtaş ise kardan dolayı günü 30 kilo balık satarak tamamladıklarını belirtti.

BALIKÇILARIN AĞINA ZAM TAKILDI

Geçen hafta fiyatı (kg) Şimdi (kg)
Hamsi 10 15
İstavrit 10 13
Mezgit 10 15
Çinekop 13 15
Tekir 20 25
Lüfer (tane) 20 30
Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Murat Çimen Alışveriş Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500

Yorumlar (3)

orhan korkut:

Burasi musluman ulke. burada her turlu firsatcilik ve zam yapma normaldir.

45
7
yanıtYanıtla
kaptan:

çıkın kendi balığınızı kendiniz tutun, deniz balık dolu. fırsatçılara inat

42
3
yanıtYanıtla
TekinsizmobilWeb@haberler.com:

Balık bol olsa ne olcak fazlasını buzhanelerde saklayıp yine pahalı satacaksınız elinizde kalan balıklarıda yem fabrikasına verceksiniz devlet bu işe el atmalı stoklara kota konulmalı zaten denizlerimiz talan ediliyor hiç olmazsa ucuz balık bari yiyebilelim

2
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title