Haberler

Kar ve Tipi Nedeniyle Yolda Kalan Okul Servisi Kurtarıldı

Yozgat'ın Sorgun İlçesi'nden Karalık Köyü'ne lise öğrencilerini taşıyan ve kar nedeniyle yolda kalan okul servisi işmakinası yardımıyla kurtarıldı.

Yozgat'ın Sorgun İlçesi'nden Karalık Köyü'ne lise öğrencilerini taşıyan ve kar nedeniyle yolda kalan okul servisi işmakinası yardımıyla kurtarıldı.

Sorgun Kaymakamı Levent Kılıç, ilçeye 35 kilometre uzaklıkta bulunan Karalık köyünden merkezdeki liselere okumaya gelen öğrenciler dün okul çıkışı sonrasında servisle köye dönerken şiddetli tipi nedeniyle yolda mahsur kaldığını belirtti.

Servis sürücüsü Ahmet Akbaş'ın telefonla yetkililere haber vermesinin ardından bölgeye kepçe, dozer ve kar küreme araçlarının sevk edildiğini anlatan Kılıç, yolun açılmasının ardından öğrencilerin Sorgun'a getirilerek Cemil Çiçek Öğrenci Yurdu'nda konuk ettiklerini söyledi.

Kız öğrencilerinde kız yurdunda konuk edildiğini vurgulayan Kılıç, "Şu anda ilçemizde yoğun bir kar yağışı yok. Ancak yüksekte olan köylerimizde tipi nedeniyle yolların kapanması söz konusu. Bu esinti nedeniyle yolların açılmasında zorluklar çekiliyor. Tipinin kesilmesi durumunda Karalık köyümüzün de yolu açılacaktır. Servis sürücülerimize yoğun kar yağışı ve tipi ile karşılaşmaları durumunda öğrencilerimizi getirmemeleri konusunda talimat verdik, bu talimatımız sürekli geçerlidir" dedi.

Kılıç ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı, yurtta öğrencileri ziyaret ederek öğrencilerle sohbet etti.

Sorgun Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Emre Uğur, yolda 4 saat mahsur kaldıklarını, üşüdüklerini ve yolun sanki hiç açılmayacağını hissettiklerini belirtti.

Endüstri Meslek Lisesi öğrencilerinden Şahin Yiğit de köylerine bazen ekmek arabası gelmediğini, bunun için köye giderken komşularına 23 ekmek aldığını, yolda 4 saat mahsur kalınca bu ekmekleri arkadaşlarıyla paylaşıp yediklerini anlattı.

Muhabir: Şahin Özmen / Ömer Sarı

Yayıncı: İsmail İçer - YOZGAT

Kaynak: AA / Yerel

Levent Kılıç Yozgat Sorgun Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title