Haberler

Kar ve Tipi Doğu'da 813 Köyün Yolunu Kesti (2)

Karakışın yaşandığı Doğu'da Türkiye'nin en soğuk yerleşim birimi sıfırın altında 30 derece ile Erzurum'un Karaçoban ilçesi oldu.

Karakışın yaşandığı Doğu'da Türkiye'nin en soğuk yerleşim birimi sıfırın altında 30 derece ile Erzurum'un Karaçoban ilçesi oldu. Kar ve tipi nedeniyle bölgede 813 köy yolunun ise merkezlerle olan bağlantısı kesildi.

ibirya üzerinden gelen yüksek basıncın etkisi altında olan Doğu Anadolu Bölgesi'nde soğuk ve yağışlı hava etkisini sürdürüyor. Ağrı ve Muş'ta kar kalınlığı kent merkezlerinde 1 metreyi aştı. Kar kalınlığı Erzurum'da 50, Kars'ta 34, Ardahan'da 24, Iğdır'da 22, Erzincan'da 4 santim oldu. Kayak Merkezleri'nde ise Palandöken'de 145, Konaklı'da 135, Sarıkamış'ta 115, Ergan'da 85 santimi buldu. Karla birlikte gelen soğuk hava da ev ve iş yerlerinin camlarını dondurdu. Erzurum'un Karaçoban ilçesi sıfırın altında 30 derece ile Türkiye'nin en soğuk yerleşim birimi oldu. Termometreler, Ağrı'da 29,6, Muş Hasköy'de 28,5, Kars'ta 22,5, Muş'ta 19, Iğdır'da 17, Erzurum'da 16,6, ve Erzincan 10 dereceyi gösterdi. Bölgede iki günden beri etkili olan kar ve tipi ulaşımda aksamalara yol açtı. Erzurum'da 300, Erzincan'da 144, Ağrı'da 115, Muş'ta 105, Ardahan'da 63, Kars'ta 50, Iğdır'da 36 olmak üzere bölgede 813 köyün merkezlerle karayolu bağlantısı kesildi. Kar yağışı nedeniyle Ardahan ile Gürcistan'a açılan Türkgözü Sınır Kapısı arasında bulunan deniz seviyesinden 2 bin 550 metre yükseklikteki Ilgar Dağı Geçidinde ulaşım güçlükle yapıldı. Erzurum'da Büyükşehir Belediyesi ile diğer kentlerde İl Özel İdare ekipleri, kapanan köy yollarını açmak için kar temizleme çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. KARS'TA SOĞUK TÜRKÜLERE YANSIDI

Kars'ta dondurucu soğuk nedeniyle bina çatılarından metrelerce uzunlukta buz sarkıtları oluşurken, yer yer kar yağışı ve tipi nedeniyle görüş mesafesinin düşmesi sürücülere zor anlar yaşattı. Vatandaşlar Kars'ta yaşanan hava koşullarını "Sibirya'yı geçtik" cümleleriyle özetlerken, kimisi de 'Kar yağar bardan bardan, yollar kapandı kardan' türküsünü söyledi. - Posofardahan

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title