Haberler

Kar Savaşçıları"Nın Zorlu Mesaisi

CÜNEYT ÇELİK - Doğu Anadolu'da görev yapan Karayolları ekipleri, bölgede etkili olan yoğun kar yağışı, tipi ve soğuk havada yolların ulaşıma kapanmaması için yoğun çaba sarf ediyor.

Bölgede bu yıl çetin geçen kış şartlarından özellikle yolculuk yapan vatandaşların etkilenmemesi için gece gündüz yollara koyulan Karayolları 18. Bölge Müdürlüğüne bağlı ekipler, mesai gözetmeksizin kar, tipi, soğuk hava demeden aralıksız çalışıyor.

Sabahın erken saatlerinde görev yaptıkları müdürlüğe gelen ekipler, önce araçlarını soğuk kış şartları ve yoğun kar yağışına hazırlıyor.

Vatandaşların yollarda kalmaması için hemen göreve çıkıp karla mücadeleye başlayan ekipler, karayollarında ulaşımın aksamaması için sorumluluk alanlarındaki Kars'ın yanı sıra Ardahan ve Iğdır'daki yollarda 24 saat boyunca tuzlama ve kar temizleme çalışması yapıyor.

Kar yağışı olan günler başta olmak üzere kışın haftanın hemen hemen her günü iş makinelerine binip yola koyulan ekipler kar, tipi ve fırtınaya aldırış etmeden adeta ezberledikleri yolları kardan temizleyerek veya tuzlayarak ulaşımda aksama yaşanmaması için gayret gösteriyor.

Karayolları ekipleri, kar küreme ve tuzlamanın dışında olumsuz hava koşulları yüzünden yolda kalan araçları, sürücüleri ve vatandaşları da kurtarıyor.

Bölgede karayolları ekipleri dışında karla mücadele çalışması yürüten İl Özel İdaresi görevlileri de yine kardan dolayı yolu kapanan köy, mahalle ve mezralarda oturan hastaların imdadına koşuyor.

Hasta kurtarma operasyonlarında sorumluluk alanlarına göre 112 Acil Servis ekiplerine eşlik eden ve yolları açan Karayolları ile İl Özel İdaresi ekipleri, böylece hastaların bir an önce bir sağlık kuruluşuna sevk edilmesine destek oluyor.

"Karayolları ekipleri 24 saat boyunca yollarda"

Kardan dolayı yolda mahsur kalan otomobili Karayolları ekiplerince kurtarılan Tekneli köyü Muhtarı Mehmet Şan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Karayolları ekiplerinin 24 saat yollarda olduğunu söyledi.

Şan, ekipleri aradıkları zaman kısa süre içerisinde yolları ulaşıma açtıklarını kaydetti.

Yolların kısa sürede kapanmasına rağmen ekiplerin fedakarca çalışıp yolları açtıklarını vurgulayan Şan, şunları kaydetti:

"Hastam vardı hastayı bırakıp tekrar ilaç almaya gittim, geri döndüğümde yol kapalıydı. Allah razı olsun Karayolları ekiplerini görünce yola çıkıp yardım istedim, yolumuzu açtılar. İl Özel İdare görevlileri olsun Karayolları ekipleri olsun aradığımızda hizmetimizi eksik etmeden geliyorlar.

Ekipler, dört dörtlük halkın hizmetindedir ve çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Ben her gün bu yollardayım. Karayolları ekipleri 24 saat boyunca yollarda ve devamlı olarak çalışıyorlar, hizmette bir eksiklikleri yok, yolları iyi şekilde açıyorlar. Hepsine teşekkür ederim."

Kaynak: AA / Güncel

Ardahan Iğdır Kars Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title