Haberler

Kar Nedeniyle Okulların Tatil Edildiği İl ve İlçeler

Güncelleme:

Olumsuz hava koşulları ve kar nedeniyle yurt genelinde birçok ilde okullar tatil edildi. İşte il il okulların tatil edildiği tüm yerler.

Türkiye genelinde devam eden olumsuz hava şartları ve kar nedeniyle bir çok il ve ilçede okullar tatil edildi. İstanbul'da ise okulların yarın (cuma günü) tatil olmadığı açıklandı.

İstanbul Valisi Vasip Şahin, meteorolojik verilerde bir değişiklik olmazsa yarın okulların tatil edilmeyeceğini belirterek, "İnşallah okulları yarın açık tutmaya çalışacağız" dedi. İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız da Twitter adresinden, "Çocuklar hepinize iyi geceler. Daha fazla beklemeden ve geceyi geçirmeden hazırlıklarınızı yapın ve erkenden yatın.Yarın okullarımız açık." şeklinde mesaj yayınladı.

Diyarbakır Valiliği ise 22.30 gibi bir açıklama yaparak okulların tatil olduğunu duyurdu.

İşte okulların tatil olduğu yerler;

ARTVİN

Artvin merkezi ile Murgul ve Borçka okullar tatil edildi. Konuya ilişkin yapılan açıklamada, kar yağışının gece boyunca devam etmesi ve olası don nedeniyle il merkezi ile Murgul ve Borçka ilçelerinde okulların yarın tatil edilmesinin kararlaştırıldığı bildirildi.

BİNGÖL

Bingöl'de etkili olan kar yağışı nedeniyle il merkezi ile merkeze bağlı ilk ve orta dereceli tüm okullarda eğitime yarın da ara verildi.

SİVAS

Sivas'ta il genilinde 2 gündür tatil olan okullarda yarın il merkezi ve bazı ilçelerde eğitime devam edilecek. Olumsuz hava şartları ve aşırı buzlanma nedeniyle Akıncılar, Gürün, Hafik, Suşehri, Ulaş, Yıldızeli, Kangal, Koyulhisar ve Gölova ilçe merkezleri ve köylerinin tümü yarın için bir gün daha tatil edildi. Altınyayla, Zara ve Gemerek ilçelerinde ise taşımalı eğitimin tatil edildiği duyuruldu. Divriği İlçesi'nde ise sadece ilkokul ve ortaokullar tatil edilirken, liselerde eğitimin süreceği açıklandı.

RİZE VE GİRESUN

Etkili kar yağışının devam ettiği Rize ve Giresun'da ilk ve orta dereceli okullar yarın da tatil edildi.

Valiliklerden yapılan açıklamalarda, kötü hava koşullarının devam etmesi nedeniyle il genelinde okullarda yarın da eğitime ara verileceği bildirildi. Açıklamada, engelli ve hamile kamu kurum çalışanlarının da idari izinli sayılacağı kaydedildi. İki kentte okullar bugün tatil edilmişti.

SAKARYA

Sakarya'da buzlanma ve olumsuz hava koşullarından dolayı ilk ve orta dereceli okullar yarın da tatil edildi. Kentte eğitime geçen salı gününden bu yanan ara verilmişti.

TRABZON

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, dün akşamdan bu yana etkisini sürdüren kar yağışı nedeniyle il genelinde ulaşımda aksamalar olduğunu, bazı bölgelere de elektrik verilemediğini söyledi. Ekiplerin çalışmalarını yoğun sürdürdüğünü anlatan Öz, kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle il genelindeki tüm okullarda eğitime Cuma günü de ara verildiğini ve kamu kurumlarında çalışan hamile, engelli ve kronik hastalığı bulunan personelin de idari izinli sayılacağını bildirdi. Trabzon'da bugün de ilk ve orta dereceli okullar tatil edilmişti.

ERZİNCAN

Karakışın etkili olduğu Erzincan kent merkezi ve tüm ilçeleriyle köylerinde okulların 9 Ocak Cuma günü de tatil edildiği açıklandı. Valilikten yapılan açıklamaya göre, Erzincan ve ilçelerinde ilk ve orta dereceli okullarda eğitim- öğretime 12 Ocak pazartesi günü yeniden başlanacak.

ZONGULDAK

Zonguldak'ta kar nedeniyle 2 gündür tatil olan okullar yarın da tatil edildi. Kar ve don olayları nedeniyle Zonguldak merkez ile Kozlu, Ereğli, Kilimli, Çaycuma ve Devrek ilçelerinde yarın okullar 1 gün tatil edildi.

KARAMAN

Karaman'da yoğun kar yağışı nedeniyle okullar yarın da tatil edildi.

Olumsuz hava şartları nedeniyle iki gündür eğitime ara verilen Karaman'da Valilik, okulların yarın da tatil olduğunu açıkladı. Açıklamada şöyle denildi:

"Olumsuz hava şartlarının yaşandığı ilimizde, 09 Ocak 2015 Cuma günü Karaman merkez ve ilçelerindeki tüm okullardaki eğitime bir gün süreyle daha ara verilmiştir. Tatil olan yerlerde hamileler ve engelliler bir gün idari izinli sayılacaktır.'

AKSARAY

Kar yağışı, tipi ve beklenen don olayı nedeniyle Aksaray'da okullar cuma günü de tatil edildi.

KONYA

Konya'da yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle il genelindeki ilk ve orta dereceli okullar yarın da tatil edildi.

Geçen pazartesi günü akşam saatlerinde başlayan yoğun kar yağışı nedeniyle salı, çarşamba ve perşembe günleri için Konya genelinde okullar tatil edilmişti. İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamalada, tatilin bir gün daha uzatıldığı, cuma günü de okulların tatil olduğu açıklandı. Açıklamada, "Yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle 9 Ocak 2015 Cuma günü tüm ilçelerimizde ilk ve orta dereceli okullarda eğitime 1 gün daha ara verilmiştir" denildi. Kamuda çalışan engelli ve hamilelerin de yarında idari izinli sayılacağı belirtildi.

ANKARA

Ankara Valiliği, son meteorolojik tahminler ile alınan veriler çerçevesinde, kar yağışı ve buzlanma nedeniyle Ankara ili ve ilçelerinde eğitim-öğretime bir gün ara verildiğini duyurdu. Valilik tarafından yapılan yazılı açıklamada konu ile ilgili olarak "İlimizde kar yağışının yanı sıra hava sıcaklığındaki aşırı düşüşün devam edecek olması nedeniyle buzlanma ve don olayı ile ilgili olarak trafikte yaşanabilecek olumsuzlukları en aza indirmek, öğrencilerimiz için oluşabilecek riskleri bertaraf etmek amacıyla 09 Ocak 2015 Cuma günü Milli Eğitime bağlı temel eğitim ve orta öğretim okulları ile kurumlarında Ankara ili ve ilçelerinde eğitim ve öğretime 1 (bir) gün süre ile ara verilmiştir. Kamu kurum ve kuruluşlarında görevli personelden hamile ve emzikli bayanlar ile engelli ve kronik hastalığı bulunan personelin de aynı tarihte idari izinli sayılmaları Valiliğimizce uygun görülmüştür" ifadeleri kullanıldı.

KARABÜK

Karabük'te, kar yağışı nedeniyle 2 gündür tatil olan okullarda yarın da eğitime ara verildi.

Karabük Valiliği'nden yapılan açıklamada buzlanma ve don olayı beklendiği belirtilerek, "Ulaşımda yaşanabilecek olumsuzluklar göz önünde bulundurularak ilimiz genelinde Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı tüm örgün ve yaygın eğitim kurumları yarın 1 gün süre ile tatil edilmiştir" denildi.

Açıklamada ayrıca Vali Orhan Alimoğlu adına sahte twitter hesabı açıldığına dikkat çekilerek, "Valimiz Orhan Alimoğlu'nun kendi adına açılmış bir sosyal medya hesabı bulunmamaktadır. Bu tür sahte hesap açanlar hakkında gerekli yasal işlemlerin başlatılacağı hususunu kamuoyuna arz ederiz" denildi.

NİĞDE

Niğde Milli Eğitim Müdürlüğü, merkez, bağlı kasabalar ve tüm ilçelerde ilk ve orta dereceli okulların 8-9 Ocak (Perşembe ve Cuma) iki gün süreyle tatil edildiğini duyurdu. Yoğun kar ve tipi devam ederken, Niğde Belediyesi yollarda tuzlama çalışmalarına devam ediyor.

AFYON

Afyonkarahisar'da eğitime yarın da ara verildiği bildirildi. Valilikten yapılan açıklamada, meteorolojik veriler ve kar yağışı sonrası oluşan aşırı buzlanma nedeniyle öğrencilerin sıkıntı yaşamaması için il merkezi ile merkez ilçeye bağlı köy ve beldelerdeki tüm anaokulu, ilkokul, ortaokul ve liselerde eğitime yarın da ara verilmesine karar verildiği kaydedildi.

KOCAELİ

Kocaeli'nde, soğuk hava şartları nedeniyle salı gününden itibaren tatil olan okullar, yarın da (cuma) tatil edildi.

KONYA

Kayseri Valiliği, Meteoroloji 7. Bölge Müdürlüğü'nden alınan son hava tahmin raporu ile alınan veriler çerçevesinde, kar yağışı ve buzlanma ile hava sıcaklığındaki aşırı düşüşün neden olabileceği risklerin dikkate alınarak il genelinde eğitim-öğretime 09.01.2015 tarihinde bir gün daha ara verildiğini duyurdu.

DENİZLİ

Denizli'de merkezinde ve bazı ilçelerinde okulların Pazartesi'ye kadar tatil edildiği açıklandı.Denizli'de etkili olan kar yağışı yerini soğuk havaya bırakırken, buzlanma yollarda tehlike oluşturmaya devam ediyor. Bununla ilgili olarak toplanan Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri Denizli merkezinde okulların Pazartesi'ye kadar tatil edildiğini açıkladı. Bunun yanında ilçelerdeki okulların da pazartesiye kadar tatil edildiği kaydedildi.

MUŞ

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü, don ve yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime 1 gün ara verdi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü internet sitesinde yapılan duyuruda, "Muş ilimizde, don ve yoğun kar yağışı nedeniyle, 09.01.2015 Cuma günü, Muş geneli (Malazgirt ilçesi Hariç) örgün eğitim okulları (yatılı bölge okulları ve pansiyonlu kalan öğrenci hariç, taşımalı eğitim dahil), İl Hıfzısıhha Kurulu kararıyla bir gün eğitim öğretime ara verilmiştir. Engelli ve hamile personel de izinlidir." denildi.

BİLECİK

Bilecik'te etkisini sürdüren kar yağışı nedeniyle eğitime yarın da ara verilecek.

Vali Ahmet Hamdi Nayir, gazetecilere yaptığı açıklamada, herhangi bir olumsuzluğa veya mağduriyete meydan vermemek amacıyla il merkezi ile Osmaneli ve Pazaryeri dışındaki diğer ilçelerde anaokulu, ilkokul, ortaokul ve liselerde eğitime yarın da ara verilmesinin uygun görüldüğünü bildirdi.

ORDU

Ordu'da kar yağışı nedeniyle Aybastı ilçesi ile Akkuş'taki yatılı bölge okulu hariç il genelindeki ilk ve orta dereceli okullarda yarın eğitime ara verileceği bildirildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, kar yağışının devam etmesi nedeniyle Altınordu, Çamaş, Çatalpınar, Çaybaşı, Fatsa, Gölköy, Gülyalı, Gürgentepe, İkizce, Kabadüz, Kabataş, Korgan, Kumru, Mesudiye, Perşembe, Ulubey ve Ünye ilçelerinde yarın eğitime ara verileceği belirtildi.

Açıklamada, Akkuş ilçesinde ise yatılı bölge okulu hariç ilçe merkezi ve tüm mahallelerde 9 Ocak Cuma günü okullarda tatil kararı alındığı kaydedildi.

VAN VE KARS

Van Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, kent genelinde etkisini gösteren kar yağışı nedeniyle Özalp ve Saray ilçelerinde 9 Ocak Cuma günü okulların tatil edildiği belirtildi.

Kars'ta da akşam saatlerinden itibaren hava sıcaklığında yaşanan aşırı düşüş nedeniyle Arpaçay, Selim ve Digor ilçelerinde eğitime bir gün süreyle ara verildiği, kamu, kurum ve kuruluşlardaki engelli, hamile, emzikli kadın ve kronik rahatsızlığı bulunan personelin yarın idari izinli sayılacağı bildirildi.

TOKAT

Tokat'ın Erbaa, Reşadiye, Niksar ve Başçiftlik ilçelerinde olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime 1 gün ara verildi.

İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Erbaa, Reşadiye, Niksar ve Başçiftlik ilçelerinde kar yağışı ve olumsuz hava koşullarının etkili olduğunu belirterek, "Bu 4 ilçemizde olumsuz hava koşulları nedeniyle ilkokul, ortaokul ve liselerde eğitime yarın ara verildi. Başka ilçelerimizde de kar yağışı ve olumsuz hava koşulları olursa kaymakamlar karar verecek" diye konuştu.

DİYARBAKIR

Diyarbakır Valisi Hüseyirn Aksoy, kentte kar yağışı nedeniyle okulların tatil olduğunu açıkladı. Vali Aksoy, Twitter hesabından saat 22.30'da yaptığı açıklamada, "Diyarbakır İl genelinde kar yağışı nedeniyle okul öncesi, ilkokul,ortaokul ve liseler 9 Ocak 2015 cuma günü tatil edilmiştir. Diyarbakır İl genelinde kar yağışı nedeniyle 9 Ocak 2015 cuma günü engelli ve hamile kamu çalışanları idari izinli sayılacaktır" dedi.

SİİRT

Siirt Valiliği, hava koşulları ve yoğun kar yağışı nedeniyle 9 Ocak Cuma günü ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün ara verdi. Siirt'te yarın kamuda çalışan engelli ve hamile olan görevliler de idari izinli sayılacağı açıklandı.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Milli Eğitim Müdürlüğü Trabzon Twitter Güncel Haberler

500

Yorumlar (194)

Valinin çocuğu:

Sabredin! Babamı ikna etmeye çalışıyorum!. )

22
1
yanıtYanıtla
Öğrenci Toplulukları:

Arkadaşlar yarın kimse okula gitmesin topluca. Lütfen cevap yazın yorumuma. )

1
15
yanıtYanıtla
İsmail YK:

Bas gaza vali bas gaza. Kim tutar seni bas gaza. Yollar buzlu hiç durma. Hadi uçur bizi tatille . )

15
0
yanıtYanıtla
Nurella:

Nur Yerlitaş : Tarz değilsin vali!Vali: Neden?Nur Yerlitaş: Ayy bir de neden diye soruyo. Öldü bu kuşlar canım öldü.

8
2
yanıtYanıtla
Zaten amirika da buMobil-IOS:

Sayın Vali,İstanbuldada okullar tatil olsun zaten nerdeyse bu haftayı tatil yaparak geçirdik haftanın bitmesine 1 gün kaldı o da tatil olsun

10
0
yanıtYanıtla
hilal nur:

sayın vali lütfen istanbulu da tatil edin istanbulda evet kar bitti ertesi gün hava iyi olabilir ama kardan sonra birde don var bugün bakkala giderken kaydım ve düştüm canım çok yandı hemde burası çok soğuk . . . .

6
3
yanıtYanıtla
yalçın doğan:

sayın vali okulları bir gün daha yapın çünkü buz nedeniyle yürüyemiyoruz tuzlama aracıda gelmiyor gidemiyoruz okula bunu nedenle yarında tatil yapın lütfen rica ediyorum bu konuyla ilgii bidaha düşünün

6
3
yanıtYanıtla
rumeysa Mobil-ANDROID:

bak veli amca son kez yalvariommm lutfen yapppp tatill nolursunn sabah bizlere soyle. tatil oldugunuu nolurrr. son sansimiz sinavlara calismak icun bir daha dusun nokur vali amca

4
5
yanıtYanıtla
Nuri tasmobilWeb@haberler.com:

Vali Amca bıyıklarına kurban olayım okulları tatil et

7
1
yanıtYanıtla
Sabahattin Sucu:

Millet yerde yürümek için zincir takıyor kayıyor dıye araçlar zincirsiz mantıklı düşünün okul mu can mı ?Tail olsun istanbullular vali amcamız sesını beklıyoruz.

6
2
yanıtYanıtla
Tüm 194 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title