Haberler

Kar Leoparları Buzdan Şelalelere Tırmandı

Güncelleme:

Rus ve Çinli iki ünlü dağcı, milli dağcı Tunç Fındık'ın yönlendirmesiyle Erzurum'daki buz tutan şelalelere keşif tırmanışı yaptı.

"Kar leoparları" buzdan şelalelere tırmandı- Rus ve Çinli iki ünlü dağcı, milli dağcı Tunç Fındık'ın yönlendirmesiyle Erzurum'daki buz tutan şelalelere keşif tırmanışı yaptı- Çinli dağcı Wei: "Çin'de birçok tırmanış yeri var ve bizler de tırmanışlar gerçekleştiriyoruz. Türkiye'de buz tırmanacağımız hiç aklımıza gelmezdi" FAHRETTİN GÖK - Rusya ve Çin'den gelen ünlü dağcılar, "Uluslararası Buz Tırmanış Festivali" kapsamında Erzurum'daki buz tutan şelalelere tırmanış gerçekleştirdi.Erzurum Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi tarafından Uzundere ve Tortum ilçelerinde gerçekleştirilecek festival için Rusya ve Çin'den gelen Roman Abıldaev ve Zang Wei, soğuk hava nedeniyle donan 22 şelaleden 8'ine tırmanış yapacak.Abıldaev ve Wei, ABD, İspanya, Rusya, Çin, İsviçre, Romanya ve Moğolistan başta olmak üzere 17 ülkeden 26 dağcı ile Türkiye'nin birçok kentinden 146 dağcının katılacağı festival öncesinde, Tortum ilçesi Uzunkavak köyündeki Sarı Gelin ve Lucifer adı verilen donan şelalelerde keşif tırmanışı gerçekleştirdi."Kar leoparı" lakaplı Abıldaev ve Wei'nin, milli dağcı Tunç Fındık'ın yönlendirmesiyle oldukça sakin ve hızlı bir şekilde yaptığı tırmanışlar, diğer dağcılar tarafından dikkatle izlendi.Çinli dağcı Zang Wei, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Çin'de bir dağ lideri olduğunu, Türkiye'de buz tırmanmanın aklına bile gelmediğini söyledi.Erzurum'daki şelaleleri çok beğendiğini ifade eden Wei, "Çin'de birçok tırmanış yeri var ve bizler de tırmanışlar gerçekleştiriyoruz. Çok zor rotalar var ve ben de dağlık bir bölgede yaşıyorum. Türkiye'de buz tırmanacağımız hiç aklımıza gelmezdi. Burada, Lucifer adlı donan şelalede tırmanış yaptım, Sarı Gelin şelalesine de tırmanış yapmak istiyorum. Sonraki zamanda Türkiye ve diğer ülkelerdeki dağcı arkadaşlarımı da tırmanış yapmaları için bekliyorum. Her şey bizim için çok güzel. Ben de bütün organizasyon komitesine çok teşekkür ediyorum ve organizasyonun çok iyi geçeceğini umuyorum" diye konuştu.- "Türkiye ilginç ve güzel bir ülke"Abıldaev de Kırgızistan, Altaylar ve çok sayıda farklı ülkede duvar ve çeşitli tırmanışlar gerçekleştirdiğini dile getirdi.Bu bölgenin de hem eğitim gören yeni tırmanıcılar için hem de eksper tırmanıcılar için oldukça iyi bir yer olduğunu vurgulayan Abıldaev, "Ben Rusya'da 5 tane 7 binlik dağı tırmandım ve bu nedenle bana 'kar leoparı' ismi verildi. Türkiye benim için çok ilginç bir ülke. Değişik bir kültür çünkü. Çok eski bir tarihi ve kültür birikimi var. Bu da benim çok hoşuma gitti" dedi. ...

Kaynak: AA / Güncel

Çin Halk Cumhuriyeti Tunç Fındık Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title