Haberler

Kar Lastiği Zorunlu Oluyor

Güncelleme:

Yayınlanacak yönetmelikle araçlarda zincir şartı kalkacak, kar lastiği zorunlu olacak.

İtalya'nın Napoli kentinde Birleşmiş Milletler HABITAT örgütü tarafından düzenlenen 6. Dünya Kentsel Forumu'ndaki temaslarını tamamlayarak İstanbul'a dönen Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Atatürk Havalimanı VIP Salonu'nda gazetecilerin sorularını cevaplandırdı.

YÖNETMELİK GELECEK

Kadir Topbaş, bir gazetecinin "Bu yıl araçlara kış aylarında kar lastiği zorunluluğu gelecek mi?" sorusuna ise şu cevabı verdi:

"Zincir hem araca hem de yola zarar vermektedir. Yaz ayakkabısı ile kışın nasıl dolaşılamıyorsa bu da öyle. Kar lastiği takılmasını öngörmüş ve ısrar etmiştik. İki yılda bir lastik değiştiren bir insan, kar lastiği alırsa 4 yılda bir değiştirir. İstanbul'da kar lastiği kullananların nasıl rahat araç kullandıklarını gördük. Şimdi Başbakanlık Planlama Kurulu bir karar aldı. Onun yönetmeliği çıktığı zaman da Türkiye genelinde uygulanması düşünülmekte. Onun için aracı olanlar bu konuda kış gelmeden gerekli hazırlıkları yapmalı. Yönetmelik çıktıktan sonra araçlara kar lastiği gelecek ve zincir şartı kalkacaktır"

"BEYLİKDÜZÜ HATTINA ASIL ÇÖZÜM, METRO"

Metrobüs deneme seferleri başlayan Beylikdüzü hattına bundan sonra metro projesi için çalışmalara başladıklarını belirten Topbaş, "Bu hatta acil çözüm olarak kısa sürede metrobüsü getirdik, asıl çözüm; metrodur. Onun için çalışmalara başlıyoruz. Bu kez Silivri'ye kadar ya mevcut tren hattına entegre bir metro veya yepyeni bir metro hattı projesi üzerine çalışıyoruz. Yakında onun da müjdesini vereceğiz" dedi.

Topbaş, ihalesi yakında çıkacak olan üçüncü havalimanı projesi içinse "Başbakanımız ile görüştüm. Yılda 100-150 milyon yolcu kapasiteli olacak. İhalesi yapılınca altyapı sorunlarını beraber çözeceğiz" dedi.

Kaynak: Güncel

Kadir Topbaş Napoli İtalya Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title