Haberler

Kar Bolluğu 'Bal'ı Arttıracak

Ordu Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Necati Aydın, bölgede yaşanan kar yağışının bal üretimine katkı sağlayacağını, kar altında kalan arı kovanlarının da arılar için olumlu bir durum olduğunu söyledi.

Ordu Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Necati Aydın, bölgede yaşanan kar yağışının bal üretimine katkı sağlayacağını, kar altında kalan arı kovanlarının da arılar için olumlu bir durum olduğunu söyledi.

Türkiye bal üretiminde ilk sırada yer alan Ordu'da, yüksek kesimlerde kar yüksekliği yarım metrenin üzerinde bulunuyor. İlkbaharın gelişiyle birlikte doğaya çıkarak bal üretecek arılar ise kar dolayısıyla kovanlarında yaşıyor. Bölgede oluşan kar yağışının yaz dönemlerinde bal üretimini artıracağını belirten Ordu Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Necati Aydın, kar altında kalan kovanlarında arılar için olumlu bir durum olduğunu söyledi.

"KAR YAĞIŞI BAL ÜRETİMİNİ ARTTIRACAK"

Ordu'da bal üretiminin yüksek olduğunun ve yağacak olan karla birlikte bu oranın artacağını ifade eden Ordu Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Necati Aydın, karın erken yağmasının da arıları dinlendirdiğini söyledi. Kar yağışının geç olmasından dolayı arıların yalancı bahar yaşadığını belirten Aydın, "Kar bu yıl biraz geç yağsa da, arıcılık ve bal üretimi için zamanında yağdı. Bu yıl kar yağışı biraz geç yağdığı için arılar birazcık yalancı bahar yaşadı. Yalancı bahara bağlı olarak, üretim yapmadan boş uçarak kendilerini yordular. Bu da yeni dönemde üretimi etkileyen bir durumdur. Kar yağışı hem arının yorulmasını engelleyen hem de toprağın suya doyarak ilk bahar yağmurları ile birlikte, çiçekli bitkilerin oranında artış yaşanmasına sebep olacaktır. Hal böle olunca da bal üretimi artacaktır" dedi.

"KAR KAPLI KOVANLAR DAHA SAĞLIKLI"

Arı kovanlarının kar altında kalmasının iyi bir durum olduğunu ifade eden Necati Aydın, "Arı kovanları kar altında kalırsa kovan içerisinde bulunan arılar daha rahat eder. Kar tüm kovanı kapladığı için onları soğuktan, ve rüzgardan koruyarak onlara bir yorgan görevi üstlenir. Bu şekilde olunca arı dışarı çıkıp boş yere uçarak kendini yormaz ve bahar aylarında daha çok çalışarak bal üretir" diye konuştu. - ORDU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Necati Aydın Türkiye Ordu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu'nun yüksek lisansı sahte çıktı! Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Yüksek lisansı sahte mi çıktı? Erinç Sağkan kimdir? Halk Tv konuğu Erinç Sağkan kaç yaşında, nereli? Erinç Sağkan biyografisi! Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir? Patiswiss CEO'su Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Elif Aslı Yıldız kaç yaşında, nereli? Hıdırellez nedir? Hıdırellez günü ne yapılır? Hıdırellez kutlamak günah mı? Üsküdar - Samandıra Metro Hattı'nda ne oldu? Metrolar çalışıyor mu? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 2024: İstanbul barajlarında son durum nedir? Baraj doluluk oranı seviyesi yüzde kaç? Kocasını terk edip üvey oğluyla kaçtı! Üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? 24 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Hıdırellez ritüelleri nedir 2024? Hıdırellez ne zaman, hangi tarihte kutlanır? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 24 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 24 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! MÜGE ANLI CANLI İZLE! 24 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Şevket Çoruh Arka Sokaklar dizisinden neden ayrıldı? Mesut Komiser Arka Sokaklar'a dönecek mi? AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 24 Nisan!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title