Haberler

Kar, Balık Tezgahlarına Zam Yağdırdı

Marmara'da, bir süredir etkili olan kar yağışı ve olumsuz hava koşulları yüzünden tekneler denize açılamayınca, balık fiyatları yine tavan yaptı.

HALUK YÜKSEL - Marmara'da, bir süredir etkili olan kar yağışı ve olumsuz hava koşulları yüzünden tekneler denize açılamayınca, balık fiyatları yine tavan yaptı.

Bölgedeki önemli balıkçılık merkezlerinden Gemlik Körfezi'nde özellikle son 3 gündür tipi şeklinde yağan kar nedeniyle tekne sahiplerinin büyük bölümü avlanmak için denize açılamıyor.

Körfezdeki Fıstıklı, Kapaklı, Karacaali, Küçükkumla ve Büyükkumla mahallelerinde geçimini balıkçılıktan sağlayan çok sayıda aileyi mağdur eden ve avlanmayı neredeyse olanaksız hale getiren elverişsiz hava koşulları, tüketicilere de zam olarak yansıdı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Balık Hali'nde, kış mevsiminin en çok tüketilen balıklarından istavritin kilogramı 12-15, lüferin tanesi 18-30, zargananın kilogramı 10-12 liradan satılıyor.

Tezgahlarda ise kilogram bazında fiyatlar, sarıkanatta 40, zarganada 18, istavritte 15-18 lirayı bulurken palamutun tanesi 10-15 liradan alıcısına ulaşıyor.

"3-4 gündür tekneler yine barınaklarda"

Gemlik Merkez Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı İbrahim Cezair, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Marmara Denizi'nde geçen yıl kasım ayına kadar av sezonunun iyi geçtiğini, tekne sahiplerini memnun edecek miktarda hamsi ve palamut yakalandığını ancak aralıktan bu yana balık avının bıçak gibi kesildiğini söyledi.

Cezair, av miktarının az olması yüzünden uzun süredir balık fiyatlarının yüksek seyrettiğini, bu olumsuz koşulların ise fiyatların daha da artmasına yol açtığını ifade ederek, "Balık zaten yok. Bir süredir neredeyse avlanmayı bırakma noktasına gelmiştik. Şimdi bir de olumsuz hava koşulları eklendi" dedi.

Körfezdeki balıkçı teknelerinin, olumsuz hava koşulları yüzünden denize açılamadığını ifade eden Cezair, "Ocak ayında da benzerini yaşamıştık. 3 gündür tekneler yine barınaklarda, denize açılamıyorlar. Balık arzı olmadığı için bir süredir zaten yüksek olan fiyatlar, daha da arttı. Bu da normal" diye konuştu.

Marmara Denizi'nde özellikle hamsi avının yok denecek kazar azaldığını dile getiren Cezair, küçük teknelerle hava koşullarının iyi olduğu dönemlerde az miktarda sardalya avlayabildiklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Yerel

Küçükkumla Kapaklı Gemlik Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title