Haberler

Kar Az Yağınca Tuz Üretimi de Azaldı

Kırşehir’in Mucur İlçesi Palanğıç Köyü sınırları içerisinde yer alan Kaya Tuzu Ocağı’nda, kar yağışının fazla olmaması sipariş üzerine tuz üretimi yapılmasına neden oldu.

Kırşehir'in Mucur İlçesi Palanğıç Köyü sınırları içerisinde yer alan Kaya Tuzu Ocağı'nda, kar yağışının fazla olmaması sipariş üzerine tuz üretimi yapılmasına neden oldu.

Kaya Tuzu işletmecisi Mustafa Demirbilek, kış şartları için 15 bin ton tuz üretimini sipariş üzerine aldıklarını söyledi.

Demirbilek açıklamasında, "Kış mevsimi süresi içerisinde verilen siparişler üzerine tuz üretimi yaptık. Elimizde verilen siparişler dışında tuz yok. Kayseri ve Niğde'ye kara yolunda tuzlama çalışmalarında gönderilmek üzere 15 bin ton civarında tuz siparişi aldık ve elimizde tuz kalmadı" dedi.

Kış şartlarının ağır olmamasından kaynaklanarak ellerinde tuz kalmadığını ve siparişle tuz üretimi yaptıklarını anlatan Demirbilek, "Mevsim şartlarının ağır olmaması nedeni ile tuz siparişimiz de beklenen oranda olmadı. Bu yıl sipariş üzerine tuz verdiğimizden elimizde kalmaması için de stok çok fazla yapmadık. İstenildiği takdirde siparişle tuz yine vereceğiz. Belirli mevsimlerde iş gücü yoğunluğu yaşadığımızdan işçi sayımızda da kısıtlamaya gitmek zorundayız" diye konuştu.

YENİ TUZ ÇEŞİTLERİ ÜRETİMİ YAPILACAK

Sadece kış mevsiminde yol tuzlamaların da kullanılmamak adına bölgede yeni tuz çeşitleri üreterek de hizmet vereceklerini söyleyen Tuz Ocağı işletmeni Mustafa Demirbilek, "İş yoğunluğunu arttırmak adına 6 çeşit yeni tuz ile de hizmet vermeye başlayacağız. Özellikle sofra ve granür tuz çeşitleri ile de bir çok hizmet verimi yapma gayreti içerisindeyiz. Bizi bu alanda yeniliğe götüren şey 2013-2013 yıllarında beklenen oranda tuz satışı yapamamamız ve sipariş alamıyor olmamızdan kaynaklıdır. Talep olursa Kayseri,Konya,Nevşehir,Niğde,Elazığ gibi bir çok ile de sevkiyat yaparız" ifadelerini kullandı. - KIRŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Demirbilek Kırşehir Mucur Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title