Haberler

Kar Altında Kalan Sokak Hayvanlarına Kucak Açtılar, Battaniyelere Sardılar

Ataköy'de bir alışveriş merkezinin önü soğukta yaşama tutunmaya çalışan sokak hayvanlarının evi oldu.

Ataköy'de bir alışveriş merkezinin önü soğukta yaşama tutunmaya çalışan sokak hayvanlarının evi oldu. AVM'nin önünde battaniyelere sarılı uyuyan sokak köpeklerinin fotoğrafı dün akşam sosyal medyada defalarca paylaşıldı. 3 genç kadının evlerinden taşıdığı battaniyelerle bir nebze olsun ısınan köpeklerin önünde yine hayvanseverlerin taşıdığı mama ve su kapları eksik olmuyor. Bir avuç insanın merhameti hem dondurucu soğukta yaşamaya çalışan sokak hayvanlarını hem de görenlerin içini ısıttı.

KÖPEKLERİ BATTANİYELERE SARDILAR, İNTERNETTE BEĞENİ TOPLADILAR

Köpeklerin soğuktan titrediklerini görünce evlerinden battaniye getirdiklerini anlatan Tuğçe Ecevit, "Bütün insanlara örnek olmasını istiyoruz. Ülkemizin içinde olduğu bu zor zamanlarda, biraz da olsa insanların yüreklerini ısıtabildiğimizi düşünüyoruzö dedi. Vatandaşları evlerinin önüne su ve mama koyması tavsiyesinde bulunan Merve Oğhan, "Soğuğa kediler 6 saat, köpekler ise 17 saatten fazla dayanamıyor. En azından kar yağarken apartmanlarınızın kapısını açık bırakınö çağrısında bulundu. Sosyal medyada yayılan fotoğrafların bu kadar ses getireceğini beklemediklerini belirten Tuğçe Bozkurt ise "İnternetin bu kadar faydalı ve ses getiren bir şey olduğunu bilmiyordumö dedi. Kendisi de sokakta gördüğü bir kediyi kar kalkıncaya kadar evinde misafir edeceğini anlatan bir mahalle sakini "O hayvanların ısınması benim içimi ısıttı" dedi.

MAĞAZANIN BAŞ KONUĞU SOKAK KÖPEKLERİ

Sokak hayvanlarının çok fazla olduğu Göktürk'te de bazı mağazalar alışılagelmişin dışında, kapılarını sokak köpeklerine açtı. Göktürk'te bir giyim mağazası önünde hayvanlar için yer var ancak içeriye de alınabiliyorlar. Hatta tüyleri kısa olan bir köpeğe kazak bile giydirilmiş. Mağazanın içinde ısınan köpeklerden müşterilerin de memnun olduğunu belirten mağaza müdürü Arzu İnan, "Yazın sıcakta serinlemek için, kışın da mağazadaki sıcak ortamdan yararlansınlar diye hayvanları içeriye alıyoruz. Onları görmek için farklı semtlerden gelen müşterilerimiz bile oluyor. Hem köpeklerimizden hem de müşterilerimizin durumdan memnun olmalarından mutluyuz" dedi.

HAYVANLAR İÇİN BELEDİYELER DE ATAKTA

Öte yandan İstanbul Büyükşehir ve ilçe belediyeleri de hayvanların kar yağışı altında yaşamlarını sürdürebilmesi için parklara barakalar koydu. Şişli Belediyesi'ne bağlı ekipler ve gönüllüler tarafından mama ve su dağıtımı yapılıyor. Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı ekiler de ormanlık alana terk edilmiş hayvanların beslenmesi için kar üzerine mama bırakıyor.

Görüntü Dökümü :

------------------------

Ataköy AVM önünde battaniyeye sarılı olarak bekleyen köpeklerden görüntüler

Hayvansever Tuğçe Ecevit ile röp.

Hayvansever Merve Oğhan ile röp.

Hayvansever Tuğçe Bozkurt ile röp.

Bir mahalle sakini ile röp.

Göktürk'te bir mağaza içinde yatan köpeklerden görüntü

Mağaza müdürü Arzu İnan ile röp.

Maçka Parkındaki sokak hayvanlarından görüntü

Belediye ekiplerinin koyduğu mama ve barakalardan görüntü

İBB ekiplerinin şehir dışındaki hayvanlara mama dağıtması

Genel ve detaylar - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Göktürk Ataköy Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title