Haberler

Kar, Afyonkarahisar'da Yolları Kapattı (2)

Nisan KARI AFYON'U ESİR ALDI Afyonkarahisar ve çevresinde etkili olan kar yağışı dün akşam saatlerinde başladı.

Nisan KARI AFYON'U ESİR ALDI

Afyonkarahisar ve çevresinde etkili olan kar yağışı dün akşam saatlerinde başladı. Gece boyunca etkisini artırarak devam eden kar, şehirlerarası yollarda ve köy yollarında aksamalara neden oldu. Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) tarafından kriz masası oluşturuldu. Gece saatlerinde tipiye dönen yağış nedeniyle Afyonkarahisar- Antalya karayolu bir süre kapandı. Kapanan şehirlerarası yollarda mahsur kalan sürücü ve vatandaşlara karayolları ve AKUT ekipleri yardımda bulundu. Karayolları ekipleri gece boyunca yol açma çalışmaları sürdürdü. Gün aydınlandığında ise şehirlerarası yollar ulaşıma açıldı.

SÜS HAVUZU DONDU

Kent merkezinde de 30 santime ulaşan kar kalınlığı trafikte aksamalara neden oldu. Maddi hasarlı trafik kazaları oluşurken, belediye ekipleri sabahın erken saatlerinden itibaren kaldırım ve yol temizleme çalışmalarına başladı. Merkezdeki Anıt Park önünde bulunan süs havuzu, kar yağışı ve soğuk havanın etkisiyle dondu. Kar yağışı en çok çocukları sevindirdi. Kentte okullar tatil edilmezken, ders aralarında bahçeye çıkan çocuklar kartopu oynadı. Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri kar yağışının gün boyunca devam edeceği ve yarın öğle saatlerine kadar etkisini sürdüreceğini belirtti.

SANDIKLI VE İHSANİYE KARA TESLİM

Sandıklı İlçesi'nde etkili olan kar yağışı gece Afyonkarahisar- Antalya karayolunda ulaşımı aksattı. Kent merkezindeki kaplıcalar kavşağında polis ekipleri araç geçişine izin vermezken, Karayolları ekipleri gece boyunca tuzlama ve kar küreme çalışması yaptı. Kar yağışının zaman zaman şiddetini artırdığı bölgede sabah saatlerinden itibaren ulaşım sağlanmaya başladı.

İhsaniye İlçesi'nde de kar yağışı sonrası 3 köy yolunun ulaşıma kapandığı belirtildi. Kar yağışının etkisini sürdürdüğü bölgede köy yollarının açılması için çalışmaların devam ettiği kaydedildi. - Kar

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Sandıklı Antalya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title