Haberler

Kaptan Ahmet Erdoğan Uluslararası Erkek Anadolu İmam Hatip Lisesi Eğitim Külliyesi Açılışı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eğitimciliğin, diğer pek çok meslek grubundan farklı olarak, hem birikim hem de adanmışlık istediğini belirterek, "Kendimizi bu işe adayacağız.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eğitimciliğin, diğer pek çok meslek grubundan farklı olarak, hem birikim hem de adanmışlık istediğini belirterek, "Kendimizi bu işe adayacağız. Eğer işinize sevgiyle, aşkla, tutkuyla bağlı değilseniz, öğretmenlik mesleği ücreti mukabili yapılacak bir görev değildir." dedi.

Erdoğan, Kaptan Ahmet Erdoğan Uluslararası Erkek Anadolu İmam Hatip Lisesi Eğitim Külliyesi'nin açılışında, eğitimde güzel binalar yaptıklarını yüz binlerce öğretmen atadıklarını söyledi.

Okulları bilgisayarlarla, akıllı tahtalarla, öğrencileri ve öğretmenleri tablet bilgisayarlarla güçlendirerek, donattıklarını kaydeden Erdoğan, taşımalı eğitimden, şartlı eğitim desteğine kadar pek çok imkanla, her öğrencinin okulla buluşmasını sağlamaya çalıştıklarını anlattı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Fiziki sorunları çözmeyi başardık ama zihinleri aynı düzeyde güçlendiremedik. Okullarımızdaki eğitimin içeriğinin kalitesinden daha da önemlisi mantalitesinden memnun değildim. İmam hatip, orta okul ve liselerimiz konusunda da ihtiyaçlarımız var. Bunları da gidermemiz gerekiyor. Tabela asmakla, o tabelanın murad ettiği neticeler elde edilemiyor." değerlendirmesinde bulundu.

Bunun için hep birlikte çok daha fazla çalışacaklarını ifade eden Erdoğan, öğretmeninden, öğrencisine ve velisine kadar eğitimin tüm tarafları olarak kafa ve gönül birliği içinde gayret göstermek gerektiğini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Eğitimcilik diğer pek çok meslek grubundan farklı olarak, hem birikim hem de adanmışlık ister. Kendimizi bu işe adayacağız. Eğer işinize sevgiyle, aşkla, tutkuyla bağlı değilseniz, öğretmenlik mesleği ücreti mukabili yapılacak bir görev değildir. Rahmetli hocalarımızı şöyle bir düşünüyorum. Sadece bizimle sabah 8 veya 9'la başlayıp, akşam 4 veya 5 değil. Bizim zamanımızda cumartesi öğleye kadar da tedrisat vardı. Cumartesi günleri de öğleden sonra veya pazar bizi yine davet ederlerdi. 10-15 kişilik gruplar halinde gider, ayrıca ders yapardık. Kiminle? Bakıyorsunuz kariyer sahibi hocaları davet ederler, o hocalarımızla ders yapardık. Bunlar bizi ayrıca güçlendiren, bize öz güven sağlayan çalışmalardı. İnşallah okullara gelen öğrencilerimizin aynı bilinçle sınıflardaki yerlerini almaları şarttır. Bu heyecanı tamamlayacak olan da eğitim-öğretim müfredatıdır. Milli Eğitim Bakanımız şu anda inşallah bu çalışmaları büyük bir azimle, gayretle sürdürüyorlar. Bizim çocuklarımız, bizim insanımız dünyadaki hiçbir ülkenin vatandaşlarından daha az zeki, daha az çalışkan değildir. Onu kabul etmiyorum. Hatalar birinci dereceden bizden ve velilerden kaynaklanıyor. El ele vereceğiz çocuklarımıza sahip çıkacağız. Şayet fen bilimlerinde, sağlık bilimlerinde, sosyal bilimlerde bunların eğitimlerine ve uygulamalarına ilişkin alanlarda dünyanın en ileri ülkeleri arasında yer almıyorsak, sorun sistemde demektir. En başta da eğitim sisteminde demektir."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bunun için gelecek dönemi eğitimin müfredatı, içeriği, kalitesi, mantalitesi konusunda "reform dönemi" olarak ilan ettiklerini belirterek, "Ona göre çalışıyoruz. Eğitim öğretim meselesini çözmeden, diğer meseleleri çözemeyeceğimiz konusunda hem fikir olduğumuza göre işe buradan başlamak zorundayız" diye konuştu.

Bina ve personel meselesini geride bırakıp, eğitim öğretimin içeriğine yoğunlaşma zamanının geldiğini vurgulayan Erdoğan, "Darbe girişimlerinin, terör örgütlerinin pervasız saldırılarının bölgesel ve küresel nice tuzakların üstesinden gelen Türkiye'nin, bu meseleyi çözeceğine de yürekten inanıyorum, hiç tereddütüm yok." ifadelerine yer verdi.

Erdoğan, "Bu arada az önce Hidayet kardeşimi gördüm. (Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Hidayet Türkoğlu) Hidayet de bildiğim kadarıyla Bayrampaşalı" diyen Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Aynı zamanda sağ olsun benim yanımda, bana da katkıları var ve okullarda da artık bakın bizim zamanımızda öyle spor salonları yoktu ama şimdi okullarımıza spor salonlarını da yapıyoruz. Şimdi artık bu spor salonlarından inşallah hem orta, hem lise, hem üniversitede inşallah gerçekten güçlü sporcular yetiştirmek suretiyle de milli takımlarımızı her alanda güçlü kılmamız lazım ve reklamlarda da duyduğuma göre de galiba Bayrampaşa'da bir okul açıyor. İnşallah hayırlı olur, başarılarla dolu olur."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, açılışını yaptığı ortaokulu, lisesi, pansiyonu ve spor salonuyla Uluslararası Kaptan Ahmet Erdoğan Eğitim Öğretim Külliyesi'nin hayırlı olmasını dileyerek, "Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Uygulama Cami'nin de örnek bir mimariyle en kısa sürede inşa edilmesini bekliyoruz. Misafir ve yerli öğrencilerimize Rabbimden muvaffakiyetler diliyorum."

Külliye açılışına Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner katıldı.

(Bitti)

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Bayrampaşa Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title