Haberler

Kaplumbağalar Sıcak Ortamda Tedavi Ediliyor

DEKAMER Genel Koordinatörü Candan: "Kaplumbağalar, 15 derecenin altında vücutlarını kış uykusu dediğimiz duruma getiriyor.

Deniz kaplumbağalarının önemli üreme alanlarından Ortaca'daki İztuzu Plajı'nda bulunan Deniz Kaplumbağaları Araştırma, Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezinde (DEKAMER) yaralı kaplumbağaların tedavileri sıcak ortamda yapılıyor.

Merkezde bulunan 11 kaplumbağanın vücut sıcaklıklarını korumak için klima, soba kullanılıyor, suyun sıcaklığı da ısıtıcı yardımıyla artırılıyor.

DEKAMER Genel Koordinatörü Ahmet Yavuz Candan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, merkezde bulunan kaplumbağaların tedavilerinin kışın da devam ettiğini belirtti.

Kaplumbağalardan bazılarının durumunun iyi olduğunu, göç sezonu bittiği için kışı DEKAMER'de geçireceklerini bildiren Candan, "Durumu iyi olanları yazın başında denizle buluşturacağız. Diğerlerinin tedavisi ise iyileşinceye kadar devam edecek" dedi.

Candan, bölgede hava şartlarına bağlı olarak suyun da soğumasının ardından kaplumbağaların güneye göç ettiğini dile getirerek, şöyle konuştu:

"Kaplumbağalar 15 derecenin altında vücutlarını kış uykusu dediğimiz duruma getiriyor. Bu nedenle merkezimizde su sıcaklığını 18 derecenin altına düşürmemeye çalışıyoruz. Klima ve soba ile ortamın ısısını artırıyoruz. Havuzlarındaki suyun sıcaklığını da ısıtıcı ile koruyoruz. Böylece tedaviye daha iyi cevap vermelerini kolaylaştırıyoruz."

Candan, merkezde yaralı bulunan caretta carettaları balık ve yengeç, yeşil deniz kaplumbağalarını ise marul, salatalık gibi yeşilliklerle beslediklerini kaydetti. - Muğla

Kaynak: AA / Yerel

Ortaca Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title