Haberler

    Kaplan Saldırısı Sonrası Yaşanan Panik Anları Kamerada

    Olay; dün öğle saatlerinde Darıca ilçesinde bulunan Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı'nda meydana geldi.

    Olay; dün öğle saatlerinde Darıca ilçesinde bulunan Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı'nda meydana geldi. İddiaya göre, 6 yaşındaki Zeynep Kırcalı'yı omuzlarına alan Meryem Dereli, tampon bölgeyi geçerek kaplanın tutulduğu kafesin önüne geldi. Bu sırada kaplan pençe atarak 6 yaşındaki Zeynep'i yaraladı. Kaplanın pençe atması sonucu Zeynep Kırcalı göğsünden, teyzesi ile elinden yaralandı. Olay sırasında başka hayvanlara bakan Murat Kırcalı kızının feryatlarını duyarak hemen yardıma koştu. Zeynep Kırcalı ve teyzesi Meryem Dereli olay yerinde hazır bulunan 112 ambulansı tarafından Darıca Farabi Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

    YAŞANAN PANİK GÜVENLİK KAMERASINDA

    Olayın ardından yaşanan paniğin güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerde minik kızın ailesi ile hayvanat bahçesinde gezmesi ve kaplanın bulunduğu kafese doğru gittikleri görülüyor. Kaplanın bulunduğu alanda güvenlik kamerası bulunmazken, saldırı sonrası yaşanan panikte görüntülerde yer alıyor. Saldırının ardından minik kızın kanlar içinde kaldığı ve yakınlarının kucağında güvenli bir alana taşındığı görülüyor. Olay sırasında başka bir bayılma olayıyla ilgili olarak hayvanat bahçesinde 112 ekiplerinin bulunduğu öğrenildi. Bayılan kişiye müdahale etmek için hayvanat bahçesinde bulunan sağlık görevlileri hemen saldırıya uğrayan kıza müdahale ettikleri görülüyor.

    TEYZE TABURCU OLDU, MİNİK ZEYNEP HASTANEDE YATIYOR

    Olayın ardından teyze Meryem Dereli hastaneden taburcu olurken, 6 yaşındaki Zeynep Kırcalı'nın tedavisi ise sürüyor. Dün geceyi tedbir amaçlı yoğun bakım ünitesinde geçiren Zeynep Dereli'nin birkaç gün daha hastanede kalacağı öğrenildi. Plastik Cerrahı tarafından kontrol edilecek Zeynep Dereli'ye bir operasyon yapılacak. Ameliyat  kapsamında minik Zeynep'in bacağından alınacak parçanın, hasarlı olan bölgeye nakledileceği öğrenildi.  "BARİYERLERİ

    AŞMAK TEHLİKELİ VE YASAKTIR"

    Öte yandan olayın olduğu Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı'nın yetkilileri de bugün kaplanın kafesi etrafında bir çalışma yaptı. Alınan güvenlik önlemlerini tekrar gözden geçiren yetkililer, bariyerler üzerinde ve arasında ölçüm gerçekleştirdi. Yapılan incelemede, ilk bariyerin yüksekliği 1 metre 20 santim olarak ölçüldü. İki bariyer arasındaki uzunluğun ise 1 metre 25 santim olduğu görüldü. Bu ölçülerin güvenlik standartları ile aynı olduğu da belirtildi. Kaplanın bulunduğu alanda, 'Bariyerleri aşmak tehlikeli ve yasaktır' tabelası da bulunuyor.  "DAHA CİDDİ ÖNLEMLER ALACAĞIZ"

    Konuyla ilgili açıklama yapan Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı Genel Müdürü Yücel Yılmaz ise, "Olayın gerçekleştiği yer burası. Gördüğünüz gibi biz burada gereken önlemleri almış durumdayız. Bariyerler ve uyarı tabelamız ve dikenli güller var. Burada çocuğun teyzesi fotoğraf çekmek için bu boşluk alana koyuyor ve biraz daha geriye gitmesini söylüyor. Geriye gidince kaplana yaklaşmış oluyor. Arkadaki bariyerlerden hayvanın ayağı geçmiyor ama tırnakla çocuğa zarar vermiş. Çok şükür çocuğun ciddi bir durumu yok. Doktorlar ile sürekli konuşuyoruz, ilgileniyoruz. Sadece kulağının arkasında ve göğsünde bir yara var. O da ciddi bir boyutta değil. Çocuğa zarar verecek bir boyut yok. Ciddi bir yaralanma olmadığı için çok mutluyuz. Fakat böyle bir olay olduğu için çok üzgünüz. İnşallah tekrarı yaşanmayacak. Daha ciddi önlemler alacağız. Uyarılar levhalar, personelin uyarıları, arada bir yaptığımız anonslar ile tedbirlerimizi arttıracağız. Hayvanat bahçesi olarak Türk Standartları ölçüsünde güvenlik önlemlerimiz var. Çocuğun buraya tek başına girmesi mümkün değil. Tamamen teyzenin fotoğraf çektirme isteğinden dolayı gerçekleşiyor" dedi.

    Kaynak: Hürriyet / Güncel

    Faruk Yalçın Farabi Dereli Darıca Politika Güncel Haberler

    Bakmadan Geçme

    ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title