Haberler

Kaplan Kardeşler İmam Hatip Ortaokulu Eğitime Açıldı

Hayırsever Kaplan ailesi tarafından yaptırılan 24 derslikli 'Kaplan Kardeşler İmam Hatip Ortaokulu' düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Gaziantep'in önde gelen halı üreticilerinden Kaplan ailesinin, Gaziantep Valiliği'nin başlatmış olduğu 'Eğitime Bir Tuğlada Sen Koy' kampanyasına destek amacıyla inşasını başlattığı 24 derslikli 'Kaplan Kardeşler İmam Hatip Ortaokulu' tamamlanarak eğitim-öğretime açıldı.

Şahintepe Mahallesi'nde hizmete giren okulun açılış törenine; Gaziantep Valisi Erdal Ata, Suriyelilerden Sorumlu Koordinatör Vali Veysel Dalmaz, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, İl Jandarma Komutanı Albay Adnan Arslan, İl Emniyet Müdür Ali Gezer, İl Milli Eğitim Müdür Celalettin Ekinci, Kaplan Kardeşler Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Kaplan, öğrenciler ve çok sayıda veli katıldı.

Okul öğrencileri tarafından Kur-an-ı Kerim tilaveti ve şiir okunmasının ardından başlayan törenin açılış konuşmasını yapan Kaplan Kardeşler Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Kaplan, aile olarak eğitime ve öğretime destek vermeyi çok önemsediklerini söyledi.

Gaziantep Valiliği'nin başlatmış olduğu okul yaptırma kampanyasına destek olmak amacıyla 2 yıl önce okul yaptırma sözü verdiklerini hatırlatan Kaplan, "Bugün 2 yıl önce sözünü verdiğimiz 24 derslikli okulu tamamlayarak eğitim-öğretime açmanın sevincini ve gururunu birlikte yaşıyoruz. Şahinbey Belediyemizin bize tahsis ettiği arsa üzerinde hiçbir fedakarlıktan kaçınmadan, öğrencilerimizin tüm gereksinimlerini karşılayacak bir eğitim yuvasını hazır hale getirdik. Okulun yapımında emeği geçen ve bize destek olan herkese teşekkür ederim" dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci ise konuşmasına Kaplan Kardeşler İmam Hatip Ortaokulu'nun hizmete açılmasını sağlayan Kaplan ailesine teşekkür ederek başladı.

Ekinci, eğitimde başarıyı yakalamak için derslik sayısının arttırılmasının önemine değinerek, hayırseverlere bu konuda ciddi görevlerin düştüğünü söyledi. Gaziantep Valiliği'nin başlattığı eğitim seferberliğinde imzalanan protokol sayısının 78'e yükseldiğini dile getiren Ekinci, "Bu sayının artacağından eminiz. Eğitime yapılan hayrın, hayırların en güzeli olduğu belirtmek isterim. Eğitime destek için elini taşın altına koyan herkesle yapacağımız iş ve gönül birliğinin çok iyi sonuçlar vereceğini, geleceğimiz adına atılan bu adımların ülkemizin gelişmesine ve kalkınmasına katkı yapacağından eminim" diye konuştu.

Gaziantep Valisi Erdal Ata ise başlatılan kampanyanın artık meyvelerini vermesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Bugün dünyada birçok yerde süren kan ve gözyaşının temelinde, eğitimsizlik, bilimde yetersizlik, refah ve kalkınma düzeyinin geri kalmasının yattığını hepimizin çok iyi değerlendirmesi gerekir. Şehrimiz son yıllarda sanayi ve ticaret gibi alanlarda gösterdiği başarılarla cazibe merkezi haline geldi ve çok fazla göç almaya başladı. Derslik başına düşen öğrenci sayısı 41-43 arasında değişiklik gösteriyor. Daha iyi eğitim için derslik sayısının artması yönünde kampanyalar düzenledik. Bunun dışında bütçemizdeki en büyük payı eğitme ayırdık. Hayır severlerimizin desteğiyle birçok yeni derslik yaptık, yapılmaya devam eden dersliklerimiz de var. Bu güzel okulumuzun yapımında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Tören sonrası Vali Erdal Ata, okulda sınıfları gezerek bir süre öğrencilerle sohbet etti. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Gaziantep Valiliği Celalettin Ekinci Erdal Ata Şahinbey Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Süt fiyatları ne kadar oldu 2024? Çiğ süte zam geldi mi? KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA? 16 Nisan Kabine Toplantısı gündemi nedir? Merkez Bankası'nın faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı ne zaman açıklanacak? Resmi Gazete bugün (16 Nisan) kararları nedir? Resmi Gazete atama kararları 2024 belli oldu mu? 16 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 16 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Threads hesabı kapanırsa Instagram da kapanır mı, ne olur? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 16 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 16 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 16 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 16 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
title