Haberler

Kapkaççıyı Polis Yerine PKK Yanlısı Derneğe Götürüp Dövdüren Okul Yöneticileri Tutuklandı(2)

Başsavcılık: SİLAHLI TERÖR ÖRGÜTÜNE ÜYE OLMA SUÇLARINDAN TUTUKLANDILAR Diyarbakır'ın merkez Bağlar İlçesi İMKB Karacadağ Ortaokulu'nda yöneticilerin yakaladığı ve 17 yaşında olduğu belirtilen kapkaççı C.O.'yu polis yerine Eşit Özgür Yurttaş Derneği'ne götürüp dövülmesiyle ilgili Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, yazılı açıklama yaptı.

Başsavcılık: SİLAHLI TERÖR ÖRGÜTÜNE ÜYE OLMA SUÇLARINDAN TUTUKLANDILAR

Diyarbakır'ın merkez Bağlar İlçesi İMKB Karacadağ Ortaokulu'nda yöneticilerin yakaladığı ve 17 yaşında olduğu belirtilen kapkaççı C.O.'yu polis yerine Eşit Özgür Yurttaş Derneği'ne götürüp dövülmesiyle ilgili Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, yazılı açıklama yaptı. Okul Müdürü Ş.A.,ile 3 yadımcısının da bulunduğu 6 kişinin tutuklandığı olayla ilgili Solmaz'ın yaptığı açıklamada şöyle denildi:

"5/05/2015 tarihinde yaşı küçük bir şahsın bazı kamu görevlileri tarafından hırsızlık şüphesi ile yakalandıktan sonra PKK/KCK terör örgütü adına hareket ettiği değerlendirilen bir şahsa teslim edilerek Eşit Özgür Yurttaş Derneği'ne götürüldüğü, burada YDG-H mensuplarınca örgüt adına eylemlerde bulunması yönünde tehdit edilerek alıkonulduğu iddia edilen olayla ilgili olarak Cumhuriyet Başsavcılığımızca soruşturma başlatılmıştır. Cumhuriyet Başsavcılığımızın 2015/16868 numaralı soruşturma dosyası kapsamında 06/05/2015 tarihinde Eşit Özgür Yurttaş Derneği'nde yapılan arama sonucunda bazı örgütsel dokümanlar ele geçirilerek muhafaza altına alınmıştır. Aralarında bazı kamu görevlilerinin de bulunduğu şüpheliler Ş.A., M.Z., N.İ., R.B., Ş.A. ve F.G. isimli 6 kişi de gözaltına alınmıştır. 07/05/2015 tarihinde gözaltına alınan şüpheliler Ş.A., M.Z., N.İ., R.B., Ş.A. ve F.G, Cumhuriyet Başsavcılığımızca ifadeleri alındıktan sonra 'Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma ve silahlı terör örgütüne üye olma' suçlarından tutuklanmaları talebi ile Nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesi'ne sevk edilmiştir. Nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesi'nce sorguları tamamlanan şüpheliler Ş.A., M.Z., N.İ., R.B., Ş.A. ve F.G, 'Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma ve silahlı terör örgütüne üye olma' suçlarından tutuklanarak D Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'na gönderilmişlerdir."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ramazan Solmaz Diyarbakır Karacadağ Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (2)

yazikmobilWeb@haberler.com:

Ne kadar acizsiniz zavallisiniz kendi halkinizi tehdit ile kotu yola itmek bir erdem sizin için düşünün bir hirsiz bunu kabul edecek duruma düşüp yardim.istiyor ve bunlar sözde eğitimci yazik bu kişiliksiz ruhlara

2
0
yanıtYanıtla
Ekrem içenmobilWeb@haberler.com:

Kimse işin aslını bilmeden yalan dolan haberlere yorum yapıp o insanların günahını boynuna sokmasın Allah sikkelerine sabır versin

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title