Haberler

Kapıkule Sınır Kapısı'ndaki Tır Kuyruğu 20 Kilometreye Yaklaştı

Lesova Sınır Kapısı'nda göreve yeni başlayan Bulgar gümrükçülerin, tırları x ray taramasına sevk etmesi nedeniyle sürücülerin Hamzabeyli yerine Kapıkule Sınır Kapısı'na yönelmeleri, yoğunluğu arttırdı.

Bulgaristan'ın Lesova Sınır Kapısı'nda x-ray taramasına yönlendirilmeleri nedeniyle Hamzabeyli yerine Kapıkule Sınır Kapısı'nı tercih eden sürücüler, 20 kilometreye yaklaşan tır kuyruğu oluşturdu.

Alınan bilgiye göre, Lesova Sınır Kapısı'nda geçen hafta gerçekleştirilen "rüşvet operasyonu" sonrasında göreve yeni başlayan personelin tırları x-ray taramasına sevk etmesi nedeniyle Hamzabeyli Gümrük Kapısı'nda bir haftadır yoğunluk yaşanıyor.

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin'in girişimiyle, istisnai olarak belgelerdeki güzergaha bakılmaksızın diğer gümrük kapılarından da geçişe izin verilmesinin ardından pek çok tır şoförü, Hamzabeyli'den Kapıkule'ye hareket etti. Tırlar, bu kapıda da yoğunluğa neden oldu.

Hamzabeyli Gümrük Kapısı'nda 8, Kapıkule'de 20 kilometreye yaklaşan tır kuyrukları oluştu. Tır şoförleri, Avrupa Birliği üyesi Bulgaristan'ın hizmeti yavaşlatacak şekilde çalışmasına anlam veremediklerini belirtti.

Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü yetkilileri de Türkiye'deki işlemlerin çok kısa sürede tamamlandığını, beklemenin Bulgar gümrüğünden kaynaklandığını ifade etti. - Edirne

Kaynak: AA / Yerel

Bulgaristan Hamzabeyli Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title