Haberler

Kapıkule Sınır Kapısı'nda Sağlık Ünitesi Açıldı

Sağlık ünitesinden, hem sınır kapısında çalışan personel hem de kapıdan giriş çıkış yapanlar faydalanabilecek Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Yalçın: "Sağlık ünitesi bizim için önemli bir hizmet"

Edirne Kamu Hastaneleri Birliği, Kapıkule Sınır Kapısı'nda, sağlık ünitesi açıldı.

Sağlık ünitesinden, hem sınır kapısında çalışan personel hem de kapıdan giriş çıkış yapanlar faydalanabilecek.

Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Müslüm Yalçın, açılış dolayısıyla yaptığı açıklamada, Kapıkule Sınır Kapısı'nın dünyanın en büyük ikinci sınır kapısı olduğunu söyledi.

Sağlık ünitesinin önemli bir eksikliği gidereceğini belirten Yalçın, "Zaman zaman sınır kapısında çalışan personellerimiz rahatsızlanıyordu ve hastaneye gitmelerinde bazı sıkıntılar yaşanıyordu. Sağlık ünitesi bizim için önemli bir hizmet. Yıllardır ihmal ettiğimiz bir hizmetti. En çok kendi personelimiz için seviniyorum. Burada poliklinik olacak" diye konuştu.

Edirne Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri İlhan Açıkgöz ise sağlık hizmetlerine büyük önem verdiklerini belirterek, "Biz göreve geldiğimizden bu yana 'önce sağlık' dedik. Yine hizmet, yine sağlık diyorum" şeklinde konuştu.

Edirne Devlet Hastanesi Yöneticisi Opr. Dr. Gürhan Çelik ise giriş çıkışının yoğun olması nedeniyle sınır kapısında, devlet hastanesi bünyesinde sağlık ünitesi açtıklarını belirtti.

Ünitede, hem 500'ü aşkın çalışanın hem de giriş çıkış yapan yolcular, şoförler ve gurbetçilerin muayene olabileceğini dile getiren Çelik, "Burayı normal bir poliklinik gibi dizayn ettik. İçeride doktorumuz ve  sağlık memurumuz var. Normal muayene ve acil müdahale hepsi burada yapılabilecek. Ben tüm vatandaşlara hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" diye konuştu.

Çelik, sağlık ünitesinin 9.00 ile 18.00 saatleri arasında hizmet vereceğini, ihtiyacın artması durumunda üniteyi, 24 saat hizmet verecek duruma getireceklerini vurguladı.

Konuşmaların ardından sağlık ünitesinin açılışı yapıldı. Bölge Müdürü Yalçın, ünitede muayene oldu ve tansiyonunu ölçtürdü. Daha sonra diğer gümrük personeli muayene edildi. - Edirne

Kaynak: AA / Güncel

Trakya Bölgesi Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title