Haberler

Kapıkule'de Yoğunluk

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Müslüm Yalçın ile röportaj Kapıkule Sınır Kapısı'na giriş yapan vatandaşların genel görüntüsü - Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Yalçın: "Ben özellikle gurbetçilerimizden ön beyan sistemini kullanmalarını istiyorum.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Müslüm Yalçın ile röportaj

Kapıkule Sınır Kapısı'na giriş yapan vatandaşların genel görüntüsü - Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Yalçın:

"Ben özellikle gurbetçilerimizden ön beyan sistemini kullanmalarını istiyorum. Eğer sistemin kullanımı artarsa çok daha büyük rekorlar kırılabilir"

Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Müslüm Yalçın, "Ben özellikle gurbetçilerimizden ön beyan sistemini kullanmalarını istiyorum. Eğer sistemin kullanımı artarsa çok daha büyük rekorlar kırılabilir" dedi.

Yalçın, gazetecilere yaptığı açıklamada, Kapıkule Sınır Kapısı'nda yoğunluğun başladığını, sorunsuz bir şekilde geçişlerin devam ettiğini belirtti.

Bayram tatili ve yurt dışından Türkiye'ye gelen vatandaşların Kapıkule'ye yönelmesiyle giriş işlemlerinde dün rekor düzeylere eriştiklerini anlatan Yalçın, "Aldığımız tedbirler sayesinde çok şükür sahamızda önemli bir sorun yaşanmadı. Emniyet ve gümrük personelimiz fedakarca çalışarak seri bir şeklide işlemler yaptı. Ben hepsine çok teşekkür ediyorum" dedi.

Özellikle yurt dışına çıkanlardan ön beyan sistemini kullanmalarını isteyen Yalçın, böylelikle geçişlerin daha hızlı olacağını ve yoğunluğun azalacağını vurguladı.

Ön beyan sitemini kullananların çok daha kısa zamanda geçiş yapabileceklerini ifade eden Yalçın, "Dün tarihi bir rekor oldu. Tüm zamanların yolcu giriş rekoru kırıldı. Gurbetçilerin toplu geliş ve bayram tatili birleşince rekor kaçınılmaz oldu. Ben özellikle gurbetçilerimizden ön beyan sistemini kullanmalarını istiyorum. Eğer sistemin kullanımı artarsa çok daha büyük rekorlar kırılabilir. Sistemi kullanan kişi sayısı yüzde 10 civarında." şeklinde konuştu.

Yalçın, Kapıkule Sınır Kapısı'nın yoğun olduğu günlerde yurt dışına çıkanlardan İpsala ve Hamzabeyli Sınır Kapılarını tercih etmelerini istedi.

Kaynak: AA / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title