Haberler

Kapıkule'de Gurbetçilerin Dönüş Çilesi

Türkiye’de tatillerini geçiren ve çalıştıkları ülkelere dönmek için Kapıkule’ye gelen gurbetçiler kilometrelerce kuyruk oluşturdu.

Türkiye'de tatillerini geçiren ve çalıştıkları ülkelere dönmek için Kapıkule'ye gelen gurbetçiler kilometrelerce kuyruk oluşturdu. 35 derece sıcağın altında saatlerce kuyrukta beklemek zorunda kalan gurbetçiler, korna çalarak durumu protesto etti. Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Müslüm Yalçın ise, 170 bin aracın çıkış yapacağını söyledi.

Kapıkule Gümrük Sahası'nda işlemlerini kısa sürede bitiren gurbetçiler, Bulgaristan Sınır Kapısı Kapitan Andreovo'ya geçmek için uzun kuyruklar oluşturdu. Sıcak altında çocukları ile birlikte araç içinde beklemek zorunda kalan gurbetçiler her yıl özlemle vatana geldiklerini belirterek, dönüşte aynı sıkıntı ile karşılaştıklarını ve bu durumun bir an önce çözülmesini istedi.

Yolculuklarının çileyle bittiğini söyleyen gurbetçiler, "Bulgaristan Avrupa Birliği'ne girdiği için daha tedbirli çalışır diye tahmin ettik ama görünüyor ki hiçbir ilerleme yok. Türk yetkililerden bu soruna çözüm bulmalarını istiyoruz. Arabaların beklemesinden klimalar çalışmıyor. 35 derede sıcaklığın altında 6 saattir beklemekten perişan olduk" dedi.

Sıcak altında beklemekten sıkılanlar ise marketten aldıkları sularla serinlemeye çalışırken, bazıları da korna çalarak durumu protesto etti.

"170 BİN ARAÇ ÇIKIŞ YAPACAK"

Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Müslüm Yalçın, "Kuyruk sıkıntısını geliş ve gidişlerin aynı zamana rastlamasından yaşıyoruz. Şu anda istatistiklere baktığımızda 170 bin araç birkaç hafta içerisinde ülkelerine dönmek zorunda. Gurbetçilerimizi herhangi bir engelleme amacımız yok. Ama her devlet ülkesine giren insanları ve araçları kaydederek sokmak zorunda. Kaydetmeden ülkelere sokulan araçlar da vatandaşlar için tehlike arz edebilir" ifadelerine yer verdi. - EDİRNE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Trakya Bölgesi Bulgaristan Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki!
500

Yorumlar (1)

Adi soyadi:

PKK yi desdekleyen almanya demekki dinleyerek pkknin kacacak yerlerini pkk ya anlatiyordu demekki simdide PKK yi silahlandiriyo Türkiyiye silah satarken benim silahlarimla kimseyi öldürmeyin diyen Almanya demekki simdi Türkleri öldürün diye PKK ya siöah satmaya meclisde izin istiyorlar cünkü Avrupa icin 2023 cok kötü olacak Lousan anlasmasi bitecek

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title