Haberler

Kapıkule'de 5 Kilometre Tır Kuyruğu Oluştu

Kapıkule Sınır Kapısı'ndan yurt dışına çıkmak isteyen TIR'lar, Kurban Bayramı yoğunluğu sebebiyle 5 kilometre kuyruk oluşturdu. Trafik ekipleri, kuyrukta sollamalar ya da araya giren TIR şoförlerine önlem amaçlı zaman zaman uygulama yaptı.

Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü'ne bağlı Kapıkule Sınır Kapısı'nda, Kurban Bayramı'nın ikinci gününde yoğunluk sebebiyle 5 kilometre kuyruk oluştu. TIR şoförleri, ortalama 2-6 saat arasında Kapıkule Gümrük Sahası'na girebildiklerini söyledi. Trafik ekipleri de oluşan uzun kuyrukta TIR'ların birbirini sollamaması ve araya girmemeleri için zaman zaman tedbir amaçlı uygulama başlattı.

Kurban Bayramı'nda da bayram tatilini yaşayamadıklarını ve sürekli yollarda olduklarını söyleyen TIR şoförü Ahmet Doğramacıoğlu, "Her bayram olduğu gibi bu bayramda da ailemizden uzaktayız. Kapıkule Sınır Kapısı'nda zaman zaman böyle uzun kuyruklar oluşuyor. Türk tarafındaki gümrük personelleri işlerini gayet hızlı yapıyor ancak Bulgar tarafındaki memurlar her zamanki gibi bizleri oyalıyor" dedi.

Ankara'dan yükünü aldığını ve Almanya'nın Köln kentine gideceğini anlatan TIR şoförü Kemal Yıldırım ise yıllardır sınır kapılarında aynı sıkıntıların yaşandığını ve yetkililerin bu konularda önlem almasını gerektiğini söyledi. Yıldırım, "Ailemizden uzak bir bayram geçiyoruz. Yıllardır bu meslekteyim en son ailem ile birlikte ne zaman bayram geçirdiğimi hatırlamıyorum. Bir de bu şekilde uzun kuyruklarda bekleyince iyice işimiz zorlaşıyor" ifadelerini kullandı.

HAMZABEYLİ SINIR KAPISI'NDA DURUM NORMAL

Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü'ne bağlı Hamzabeyli Sınır Kapısı'nda, bayram dolayısıyla herhangi bir yoğunluk yaşanmazken, TIR kuyrukları zaman zaman 2 kilometreyi buluyor. Hamzabeyli Sınır Kapısı'ndan giriş yapmayı tercih eden TIR şoförleri, Kapıkule Sınır Kapısı'na nazaran Hamzabeyli'nin daha sakin olduğunu ve bu sebeple orayı tercih ettiklerini belirtti. - EDİRNE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Kurban Bayramı Kemal Yıldırım Trakya Bölgesi Hamzabeyli Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title