Haberler

Kapıkule'de 12 Kilometre Tır Kuyruğu

Kapıkule Sınır Kapısı'ndan yurt dışına çıkış yapmak isteyen TIR araçları Bulgaristan'ın Kapitan Andreevo Sınır Kapısı'nda işlemlerin yavaş yapılması nedeniyle yaklaşık 12 kilometre kuyruk oluşturdu.

Kapıkule Sınır Kapısı'ndan yurt dışına çıkış yapmak isteyen TIR araçları Bulgaristan'ın Kapitan Andreevo Sınır Kapısı'nda işlemlerin yavaş yapılması nedeniyle yaklaşık 12 kilometre kuyruk oluşturdu. Sürücüler, kuyrukların erimesi için yapılan TIR parkı da çözüm olmadığını söyledi.

Avrupa ülkelerine ihracat yükü taşıyan TIR araçlar Bulgaristan'a geçiş yapmak için geldikleri Kapıkule Sınır Kapısı'nda yoğunluğa neden oldu. Geçen ay açılan TIR parkındaki 276 aracın yanı sıra yine yol kenarında kuyruk yaklaşık 12 kilometre oluşturan TIR'lar çıkış yapmak için saatlerden bu yana bekleyişini sürdürüyor. Kapıkule Sınır Kapısı'ndan geçiş yapmak için bekleyen TIR sürücüleri kuyrukların tamamen bitirilmesi için yetkililerin çözüm üretmelerini istedi.

"TIR PARKI YETERLİ DEĞİL"

İstanbul'dan yüklediği ihracat yükünü Hollanda'ya götürmek için 18 saatten bu yana  kuyrukta beklediğini anlatan TIR sürücüsü Fevzi Özçelik, TIR parkının da çözüm olmadığını ifade ederek, "Burada hiçbir zaman rahat değiliz. TIR parkı kuruldu 'kuyruk olmayacak' dediler. Fakat kuyruk hala devam ediyor. Çözüm olmadı. Kuyrukta saatlerce beklerken uyuyamıyoruz. Uyuduğumuz an Suriyeli mülteciler çadırlarımızı kesip TIR'larımıza giriyor. Hiç rahat değiliz, yükümüzün istenilen tarihte yerine ulaşması için uykusuz yola devam etmek zorunda kalıyoruz. Bizim çilemiz bitmez" dedi.

Ankara'dan aldığı tekstil yüküyle Romanya'ya giden 19 yıllık TIR sürücüsü Mesut Ünal ise dün 9'ncu kilometreden kuyruğa girdiğini ve 19 saattir sınırdan geçiş yapmak için beklediğini söyledi. Bulgaristan'a geçiş yapmak için bekleyen diğer TIR sürücüsü Halil Çelikler de 16 saattir çıkış yapmak için beklediğini kaydederek şunları söyledi:

"16 saattir kuyrukta bekliyorum. Kapıkule Gümrüğü'ne 1 kilometrem  kaldı. Yaklaşık 10 saate orada beklerim. Yaklaşık 30 saat sınırdan geçmek için uykusuz kalacağım. Sonra kazalar oluyor. Bu kazalar nasıl olmasın? Biz uykusuz yola devam edersek daha çok kazalar olur. Bu sorunumuza bir çözüm bulunmalı."

Bulgaristan'a açılan diğer sınırı Hamzabeyli ise, TIR araçları yurt dışına çıkış yapmak için 6 kilometre kuyruk oluşturdu. Kuyrukların Bulgaristan sınır kapılarında işlemlerin yavaş yapılması nedeniyle uzadığı belirtilirken, sürücülerin bekleyişi sürüyor. - Edirne

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Bulgaristan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title