Haberler

    Kapıda Bırakan Yasa Değişsin

    Yeni mevzuata göre yabancı plakalı araçlarını Türkiye'ye sokmak için gerekli koşulları yerine getirmeyenler, sınır kapılarından geri dönüyor.

    Yeni mevzuata göre yabancı plakalı araçlarını Türkiye'ye sokmak için gerekli koşulları yerine getirmeyenler, sınır kapılarından geri dönüyor. Son bir yılda 185 gün ya da daha fazla süre yurt dışında kalanlar ise hiçbir sıkıntı yaşamadan araçlarını Türkiye'ye sokabiliyor. Ancak mevzuata takılanların sayısı arttıkça, yola çıkacaklar da endişelenmeye başladı.

    Berlin'de yaşan emekli Adnan Öz de bu endişeyi yaşayanlardan biri. 46 yıldır Almanya'da yaşayan ve her yaz otomobiliyle Türkiye'ye gittiğini belirten Öz, şunları söyledi:

    LOKUM GİBİ OLUR

    "Acil durumlar dışında Türkiye'ye hiç uçakla gitmedim. Arabayla gidiyorum. Yollardan keyif alıyorum. Yazlıkta bana araba lazım. Bu yıl da 22 Mayıs'ta Altınoluk'a gitmek üzere yola çıkıyorum. Gümrükten dönenleri gördükçe endişeleniyorum. Oğlumla birlikte çıkacağız. Geçen yıl altı ay civarında Türkiye'de kaldım. Tam süreyi bilmiyorum. Arabamızın iki yıl Türkiye'de bulundurulmasıyla ilgili verilen karar çok doğru. Ama şu 185 gün şartını da kaldırsalar daha iyi olacak. Bu şart kalkarsa, bizim için lokum gibi olur."

    185 GÜN ŞARTI NEDİR

    Yeni düzenlemeye göre "Türkiye'ye özel araçla girebilmek için sürücünün Türkiye'de ikamet edip etmediğine bakılıyor. Bunu da sistem son 365 gün içinde kişi 185 gün yurt dışında yaşamış ise 'yurt dışında ikamet ediyor' olarak kabul ediyor.

    Kişi 185 günden az yurt dışında kaldıysa özel aracıyla Türkiye'ye giriş yapılmasına izin verilmiyor. Son bir yıl içinde yaptığı giriş ve çıkış sayısı değil, kaldığı süreler dikkate alınıyor.

    Kaynak: Hürriyet / Ekonomi

    Adnan Öz Almanya Türkiye Berlin Ekonomi Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title