Haberler

Kapıçay Barajı Gövde Dolgusunda Sona Gelindi

Devlet Su İşleri (DSİ) 13. Bölge Müdürü Hayrullah Coşkun, Antalya'nın Finike ilçesi Kapıçay Barajı'nın gövde dolgusunda sona gelindiğini söyledi.

DSİ Antalya Bölge Müdürü Hayrullah Coşkun, "Çalışmaların devam ettiği Kapıçay Barajı'nda gövdede silindirle sıkıştırılmış beton dolgu kotu 287.60 metre olup, toplam temelden yüksekliği 50 metre olacak olan barajın 49.60 metresi tamamlanmıştır.

Baraj memba ve mansap batardoları tamamlanmış olup, gövde beton imalatları devam etmektedir. PVC su tutucu imalatları ve drenaj sistemleri ile gövde ölçüm cihazları yerleştirilip kontrol edilmektedir" dedi.

Rölekasyon yolunda, alt temel ile temel dolgu imalatının bir kısmının tamamlandığını ifade eden Coşkun, "Dolusavak çıkış yapısında perde betonarme imalatları ile dolusavak kaplama ve perde duvar betonları tamamlandı. Dolusavak eşik yapısı imalatına başlanıldı. Kret ulaşım yolu ve depo sahası ulaşım yolu sanat yapıları ile birlikte tamamlandı. Barajın hizmete alınmasıyla birlikte 18 bin 700 dekar tarım arazisinin sulama suyu ihtiyacı karşılanacak." - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Antalya Finike Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title