Haberler

Kapatma Davasını Değerlendirdi

İngiltere'de Yayımlanan Günlük Ekonomi ve Siyaset Gazetesi Financial Times, AK Parti ile İlgili Kaptama Davasında Gelinen Aşamayı Değerlendirdi.

İngiltere'de yayımlanan günlük ekonomi ve siyaset gazetesi Financial Times, Ak Parti ile ilgili kaptama davasında gelinen aşamayı değerlendirirken, Anayasa Mahkemesi yargıçlarının iktidar partisinin "kaderi" konusunda hüküm vermeye hazırlandıklarını yazdı.

Ak Parti?nin kapatılması tehdidinin Türkiye'de piyasaları sarstığını ve dış dünyada büyük şaşkınlık yarattığını kaydeden FT, Anayasa Mahkemesi yargıçlarının kapatma davasıyla ilgili müzakerelerine 28 Temmuz Pazartesi günü başlayacaklarını duyurdu.

Davayı "içten içe bölücü" etki yaratan bir dava olarak tanımlayan gazete, sonucun "günlerle" ifade edilebilecek bir sürede ortaya çıkabileceğini bildirdi.

Gazete, Anayasa Mahkemesi'nin kararla ilgili dört alternatifi bulunduğuna dair yorumlara da dikkat çekti.

FT bu alternatifleri, Anayasa Mahkemesi yargıçlarının Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısının ortaya koyduğu gerekçeleri tümüyle reddetmek, bunları kabul edip partiyi kapatmak, bu arada Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve başka bazı isimleri parti siyasetinden yasaklamak, Ak Parti?yi kapatmamak ama Başbakan Erdoğan için siyaset yasağı koymak ve son olarak da Ak Parti?ye hazine yardımının yasaklanması kararına varmak olarak sıraladı.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title